Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
應該唔會加但唔會平
想買部laptop for archi 野, budget 希望12000左右
-用途: Autocad, Rhino, Sketchup, Photoshop, AI, Revit, 3dmax.
唔會用黎打機, 希望可以盡量輕同薄
去腦場睇到部GF65 thin 10ue, 見d spec 都幾好 價錢又125xx左右, 爬過文見好多人都話垃圾,想知呢部機係有咩問題. 另外見到部 stealth 15m A11SEK/A11UEK, 想知呢部又o唔ok,應唔應付到.
唔該晒咁多位
有得喺腦場用先算,雖然有啲都收PayMe
宜家冇乜點聽過,最多都係水人買伏機
兩部都唔掂
GF講到口臭,造工差,散熱差,乜都差,得個價平
Stealth 15m 唔啱你需要,廢Mon,你PS會後悔

12K,偏向Creator機,你可以睇下
Aero 15 (i7-10750H/16/512/2060/FHD144) $12K,1660ti好似再平啲

不過呢兩部腦場好似都冇乜,你可以去睇下
12K左右又做到晒你嘅嘢,好過追30系卡,但買部垃圾就唔好
想問下Aero 15 灣仔or SSP 會唔會有?
同埋如果唔係叉住咁用, 剩係word打下文可以用到幾耐?
唔該曬巴打
SSP大機會啲

佢都大電嘅,開慳電,純文書,正常都用到5/6 hrs
我依家出去睇下,唔該曬巴打
我前日去,都仲有兩間有標價,你可以撞下運氣
請問之鬼巴如果起觀塘間digitalxxxxx買有冇伏

屌閹芒閹ssd仲要10算
想問notebook個邊邊位漏電係咪要拎去整?有個角落位hi到好似俾電電到咁
岩岩睇完,冇曬貨了我見到有部GS 66 10SE (10870h) 送多16GB RAM. 呢部會唔會好過部GF?
同埋仲有部 gigabyte g5 kc 有3060 做緊 13000. 呢部又o唔ok?
唔該曬巴打
為大家試伏
G5 KC我都有問過巴打,睇spec係吸引
但巴打答案係不了
Gs係屎係垃圾
中文係數XX?
兩部都唔係好掂

買GP都唔買GS
好似少伏,聽過幾單
原來新g15 縮左少少制 右邊果排無左之外prtsc 都無左
Scar15 反而重有留返printscreen 制
做公司野成日要用

佢要塞個Speaker
如果dell 或者 asus會唔會好d

15m 是否純白背光鍵盤?
頭先幫部a15 換左kryonaut,無諗過效果會咁明顯

打機cpu 未超過80 度,風扇最高 4400 rpm

比之前改善左好多

不過未過保唔好試,我頭先換到驚驚地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞