Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔一定
但你落訂就一定有機,唔落到時未必有
我個間訂平1000
但我估正常現金價都有平但冇咁多
順帶一提g513新蛋一返貨就賣晒
而家咁既情況訂左安全d
thanks ching
佢應該無咩機會拎出街,呢部都岩?
我上price.com check 要9800?
自膠 果部原來有touch screen,
再問如果想大mon d (e.g. 16" up)會唔會有其他choice?
叫咩名其實點解依部好似好多人都鐘意咁 有咩特別之處
8600都有Touch Screen 吖,腦場現金價

Price 只供參考,乜都信Price 咁你唔洗上黎問

16” 以上,一係Gaming 機,一係MBP,一係LG Gram/XPS,但你呢個budget買唔到,加一倍就得
Strix Scar 15 (G533)

有Ryzen9
散熱好
Keyboard & Speaker 正
Mon 唔差 (如果QHD version 更好)
相比Zephyrus & TUF個價冇咁離地
香港買的話, 你呢個budget 好難買啲冇缺陷嘅大mon機
Swift 5 整整齊齊 有埋touch mon比你算係咁
機已買 🥳🥳🥳yeah
有冇巴打知道g533可以裝幾多條ssd
我搵過官網冇講
係繼gt75,aorus 15/17g之後有機械鍵盤既latop(當然唔係枱機個隻)
仲有4喇叭 4w x4 2中2低音
最多2x32=64
香港hp又係離地價
佢肯入先講
omen 15 2020入左香港未
所巴喺邊訂話?
我有日經過旺電好似加咗價,定我on99記錯
你問邊間?而家咩價錢
都唔知點解佢唔肯入 我覺得呢部應該會好賣得
舊貨仲未清新貨點賣呀
同埋香港hp係10000既機賣個15-16000
就算有都唔好賣
二樓?好似加咗一千
而家姐係20k喇
早買唔係早享受,遲買又貴成千
我訂個陣先19k
等等黨又嬴
文書用, 最緊要輕, budget <6k,
Vostro 14 3400 11gen i5 16GB RAM 係咪已經係最好選擇?
有無D再輕D同無獲氣既選擇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞