Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔會,一樣
你得10K 想買Ryzen 5000?
起碼比多5000咪有

仲有A15
我仲以為佢講到商用會好啲
如果有時返工打下文件 PS AI
間唔中 DV2,R6,BF 唔洗高效1080p就得

睇中左MSI stealth 15m
如果同價位有咩選揀 定已經最好
一皮
係美國都買唔到5系amd latop喇
係支那都買唔到
炒到貴曬
想請教下巴打們 我部max-15 琴日打打下機突然有陣燶膠味 嚇到我即刻斷電 鍵盤位有小小白煙出 應該係電池死左 想問依啲notebook 拆左舊電 直插電源重用唔用到 不過咁搞一搞 可能其他件都已經燒左
萬五蚊筆直 唔該ching
又係15000
心理關口黎...

利申 我都等緊部15k左右既laptop
本身GP66 3060有興趣 但問親都話上3070抵d

但3070版真係超太多budget
請問係咪要報廢
突然間發現好多白色蟲蟲行
應該唔關你部腦事
環境問題
巴打想問下Acer Nitro 5 抵唔抵玩?
見佢幾型仔又唔貴 普通打下LOL
鍵盤位唔似電池燒

出白煙可能係cpu

你試下拆左舊電直插睇下開唔開到
如果加budget 去到GE66又得唔得?
起部電腦出黎
Hello
我用緊部Fujitsu差唔多9年,近排頂唔順想換機
平時都只係用黎上網,睇片,唔會打機
Budget 6k咁上下
諗緊surface laptop go or surface pro 7,但見有人話Microsoft 硬件好差
各位巴打有冇咩commet或者介紹
唔該
想做孝子換部新notebook 比家父
佢平時用黎睇下youtube 用下office 果D 有無咩好介紹 aim 用到3年-5年,
budget 8千有冇好選擇?
想reply 你 之前你想簡 GS66 10SE (i7-10750, RTX2060)
我都比較過 最後我轉左去 ASUS zephyrus 系列

GS系列有2大長遠問題 唔關性能事
1. GS65 已經好多case 有螢幕轉軸問題 新款有無加強係一個問號
2. GS 系列是咁多款MSI 之中出現壞 RGB 燈最高機率的機
我之前持住部GP 上代理 親眼見上一個客就係整GS
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=241&t=5733255
GE66 已經唔算輕同薄 不過你去腦場拎一拎上手試
請問Asus G15 GA503QR 好唔好 外形靚仔
我見18k左右 5900HS + 3070
有冇巴打買左galaxy book ion 2?
今日去左撚機 好撚正
咩mon先
有QHD 100%dci p3 咪ok
香港18K 係FHD144 廢Mon
Swift 5
i7-1165G7 / 16 / 1TB /iris Xe
$8600左右,腦場
兩部都唔掂啦

6K 一係M1 MBA 用教育價,一係 Inspiron 14 5402
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞