Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
可以自己較色 跟R G B 打數字
想玩劍3 laptop係咪要獨顯?
睇中dell g3500
筆直6500左右

定AMD好啲?
想現貨買,舊機電池發脹,唔考慮amzn
今年rog貴機上曬4喇叭
做左防漏未
公司出6k 買notebook,平時都係覆下email 同excel.
可能玩下小遊戲,想個mon 大少少
(唔介意自己加d 錢upgrade 部機,但部腦張單只可以6k)
睇左Post頭,請問腦場指邊度?邊度買機比較穩陣?本來想百記買唔洗煩,睇左佢老細Up嘢不了

另外Budget 10,000至12,000,想要15寸Mon主要文書同睇片,可能玩輕度遊戲,請問有冇推介?唔該各位大佬
巴打們 啱啱部gs65炒左window同早排啲野成日壞,諗住換部新電腦 都想打機做吓嘢 玩overwatch R6
依家有冇邊幾部電腦值得推介同埋定位同之前嗰個差唔多射程 18k-25k 少少over budget都ok 唔該晒
Inspiron 15 5502
深水埗

15”玩到輕度遊戲 > Prestige 15
ASUS Strix Scar 15 (G533)
R9-5900HX + 3080MP + FHD300

平啲可以落R9-5900HX + 3070MP
呢啲online game 真係難講

你可能睇吓腦場 Nitro 5 (i5-10300H/1650),應該6xxx
呢部同helios 300比,邊部好啲
你更新左bios先
想問下Vostro 15 3500 同vivobook s15 比較邊款好啲
文書同用PS
請問下佢同vostro 15 5502 張display邊張好d
Helios 係Spec & gaming performance 上好啲
Prestige 係續航力,電量,便攜上好啲
S15好啲,不過你買得S15,不如買Inspiron 5502
差唔多,兩部幾乎一樣

邊度有貨買邊部到ok
都唔係liquid metal
睇錯
有,用緊219
因為vivobook個樣靚仔啲咁
個mon 5502好啲?
係咪vostro 個機身質地會好啲?
造工嗰啲Inspiron 好啲,Mon Inspiron 都好啲咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞