Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
而家asus同acer d保養仲要唔要keep盒,因為好大想掉左佢
應該要電子登記好先
asus 應該一開機就自動登記左保養
開my asus check 下
保養就咁攞部機上去就得

thinkpad 都係收貨個日就計保養,唔駛盒

而家仲有邊間保養要盒?
Vostro 冇鑊氣吖,但你6K budget唔洗揀佢啫

上Inspiron 14 5402好過啦
ASUS 都要登入返id ,揀返日期
不過佢唔係登記保養,純粹比你Check 住到期日,保養唔洗登記都有(除非係延長保養)

都係齋Keep 單就得

個盒除非係用兩年就放,唔係都唔洗留
想買黎返工用 做it
我睇過好多 想買ASUS ZenBook 14 (UM425IA-NH74)
做左好多research 知道佢performance其好 又輕 又幾好電 係冇3.5 headphone jack 諗住用airpods去connect
但有冇人用緊 知道佢仲有冇咩用落先知既缺點/鬼位?
正常認單
Asus冇單跟出廠
就黎出新

宜家買嘅話Zenbook 14 UX435,唔買UM425
不過我無開口問
可能我話見有人19k話唔定佢都會畀返19k個offer
asus 真係食撚屎

部laptop 入面條intel nvme 貼左塊濕鳩heatsink

一抆出黎就會連張sticker 都扯埋出黎

明明條intel 有五年保都變左無
我想請教各位巴打,ACER既保養係唔係有單就得,我唔見官網有保養登記,部helios 300昨天買,另外想問買多條16GB RAM有冇邊隻牌子推介
Yes

Helios 原本8+8,你一買就最好16+16
之鬼巴,8K左右,文書機 15吋,完全唔打機,求介紹
Inspiron 15 5502
Thx之鬼巴,我仲以為本身係一條16,有冇話最高支援到咩規格,唔想買2條之後用唔到
買咗幾錢?
正常gaming 機,16GB 都係8+8
16 GB 正常都夠用,除非你剪片

如果要買,買返16GB DDR4-2933MHz,高過2933都得
Thx
可能見好賣咪賺多d
反正而家咩都缺貨
人問題
你自己唔小心屌間廠做咩
on9

你有無見過佢塊卡紙heatsink 係用咩膠水?

我已經用晒夾仔同風筒吹溶d 膠先撕

撕到一半都係衰左
佢近年轉曬wd sn530
wd 仲差,得三年保又無dram
就黎出新係指ux435?
同埋如果zenbook 14 ux435同xps 13比 巴打會推介邊部多d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞