Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
去amazon汁部最新嘅G14/G15
利申唔知包唔包保養
好心唔好睇樣買機喇
全撚部舊機
都話上代g15伏
G14就出新
咪叫佢出最新30系
出咗, 但唔係sold by amazon
香港有既spec就包
G14 4-5月先出貨
G15 外國隻spec香港未必有
鬼之巴打,Dell5502用來打下機例如CS同AOC呢d會唔會好快打柴?budget6千,主要玩下舊game加文書,會帶下返工唔該晒
你好呀,我幫fd問,想問下呢
6-7k
run到valorant 144hz (會外接mon
重量/size冇所謂因為駁mon嘅
應該驚推唔推到多過快唔快打柴

得唔係滿血嘅iris Xe,大概=MX250/330,校低啲setting都得嘅,不過得60Hz mon

你會拎返工又冇理由叫你買電莖機
Amazon A15
R5-4600H+1650 / R7-4800H+1660ti
Asus K513EA 點睇?
有冇人試過打機會畫面好順但聲音有時會冇左又滾滾聲咁

淨係打bf5係咁
水貨除左係美帝買
係台灣買容唔容易
岩岩上PRICE睇G15好似都唔係好貴
.... 有咩新機LIST
即係G14都要等到4-5月?
GA503 (靚mon未返)
GA401 2021 (未返貨)

不過兩部都18/19K up
舊GA502緊係唔貴,廢到恨不得減價清貨

新GA503就貴喇,18K
你認真?
有無有dp1.4的type c hub推介準備比scar 15用,成部機得一個type c with dp但又要經呢個 port先可以直連
非常感謝所羅門之巴同之鬼巴建議,聽日去睇實物諗吓買邊部
睇左舊個個 買部laptop好似仲貴過我DESKTOP
平有平買
貴有貴買
你要最好咪最貴
可能真係得prestige 15 因為我主要workload 同game都唔係靠部notebook,係帶個PPT番去畀佢睇同開到3D software就夠
頂,咁11K買部P15算啦

再唔係廢Mon 但 i7-1185G7+1660ti MQ嘅stealth 15m
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞