Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
咁R7冇行保

3070都夠嘅,香港533 R9+3070MP ~19K
原廠問吓?
咁我都係睇返香港賣d機算
唔該之鬼巴
想買部notebook for 普通文書 上網
只係想可以行埋nox 掛mobile game
依家果部好lag.....

應該唔使買gaming notebook ? 求推介
發覺Zephyrus G15個設計好ON9
Onboard Ram一定係8gb
Onboard已經夠ON9仲要局人上3080先開翻16gb

你預香港貴2-3000差過/等同spec
Dell 香港係12算
要買就美國買返黎
同埋m15/m17都係垃圾散熱
5個鐘唔得喇
最好
分左級喇
要人比多少少
咁邊部好
冇預算點幫你呀
1萬內
想UPGRADE RAM 等HP OMEN 正好多
撇除RAM, 外國買G15 最平果部都有QHD 又有DCI P3就幾抵玩嘅
同埋G15 功耗上限大過 G14
Omen15 2020香港都冇幾時到2021版
你冇咩簡
又係個部
想問埋巴打,如果CPU揀返d國外同港行型號都係有(Ryzen R9),但隻mon唔同。例如港行mon用FHD 300Hz,國外用QHD 165Hz。mon用QHD 165Hz 既G533,運到黎香港,係咪都無行保?
未試過喺國外網買laptop,純粹膽搏膽一試
如果係amazon果啲地方試下搵係咪好危險咁
Status寫Good, temperature 40C, 我諗睇落應該無咩問題, 仲有無咩其他attribute要特別留意?? Thanks 之鬼巴
見g533 3070幾正咁但貴少少都應該都要19k?
如果過17k應該唔考慮
本身budget最盡都係~16k

問大家 咁嘅情況下係咪gp66最穩陣同最適合?
主要會打下機 少量槍gam,開下直播同埋睇片咁thanks!
Amazon有冇得賣
我估應該差4千
出面指腦場?
如果買舊(13.8k先啱)又點睇呢
有咩做唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞