Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (57),新手請睇下#1-2

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想請問香港行貨,有無1Tb SSD + 1TB HDD version?
好可悲

我見腦場冇
因為外國有平版g533/733即係g512/713係15k左右

巴打呢個spec買唔買得過??
如果有。。。。。會唔會係間舖自己改左,Or 入左水貨???

我估唔到。。。。。呢間都會發生呢。。。
香港代理搵錢好叻
你見到有1TB SSD呢個Spec?

有都唔奇嘅,都係行貨,SSD/HDD少分別經常都有,
不過Helios 腦場/連鎖大多都係入512+1TB
想問下budget 6-7k左右notebook
文書睇片為主 但至少要打到LOL
mon希望大過13.5吋 (要求太高就當我冇講過)
希望靚仔少少 (類似macbook/surface laptop樣)
有冇咩推介 唔該
5900HS 標5900H咁得意嘅
要靚仔,比多啲上Swift 5 / Prestige 14 EVO / Zenbook 14 UX435 (Amazon)

得7K budget就得Inspiron 14 5402合格
香港513/713都係15-16k
不過用廢芒
買得過
但個價同香港差唔多
想問多少少
本身想買surface laptop 3 13.5吋 i5 128g 做緊$6800左右
但見網上評價麻麻地
係唔係買唔過?
係,係旺電見到
除1.2 = £1250
買唔過
香港R7-5800HS+1650MQ,要18K,現金價都17K

如果佢退埋稅都差得多
睇吓差幾多啦,512+1TB 2060腦場大概10000左右,
佢1TB 如果加好多,咁不如自己配好過
香港18k wor...
佢呢個扣埋vat 13k
好想屌,好唔好呢?我驚粒電柒
冇咩好驚
Spec啱咪買
uk呢個spec粒d再勁dd? 係差左個1tb ssd?
之鬼巴,請問10000係邊間?

旺電價:512+1TB 大約10500,1TB+1TB標價11xxx

Carousell 見有間灣仔腦場,標價10698,1TB + 1TB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞