買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
49X9500H跌價得咁快既
我11月21買要9980, 而家9790
咁咪好囉, 係時候清貨啦

2021 1月CES 就會發佈新BRAVIA I系列
想請教下
房用緊43x8500g 本身唔支援DV 咁係咪買左Apple TV 4K都唔會支援到
因為房想用homekit而想買apple tv 諗緊買apple tv 4K定HD版好
唔得

DV需要電視解碼, APPLE TV只係輸出DV訊號比電視
有無人知邊到有行貨bar9.1
最入門而家得返X80H
X80H 個spec好似雞勒下
咁其實Apple TV舊野真無乜用 仲期望佢可以幫手解下碼
要買4K版
DV出唔到會出HDR
實際上影響唔大

另外想用HomeKit 係咪即係要喂Siri?
咁樣買粒HomePod Mini會好啲
Apple TV 香港冇Siri
美水價錢如何 我見大陸水貨 $5,400超級吸引
咁如果dolby atoms呢
apple岩岩update完homepod可以出到dolby atoms
呢樣係咪就算部電視唔support都可以做到
我又心大心細 買55" X90H 定49" X95H 搭多條sound bar
定買x95G 好呢
X90H 55寸賣948美金未加運費
要留意美水係收唔到香港電視台,要用電視盒先得,但就有google service
X95G早已停產, 冇理由2021仲買2019機

我投49X9500H
唔洗變壓器?
睇完你地上面 x90h 同x95h 既詳細比較 其實我都芳心暗許49" X95H
想問下配搭soundbar 既時候 有無咩要注意
而家睇中左 sony 隻 ht-x8500
我見hkepc 有人買過A9G 係110-240V
HT-X8500人聲濛

建議HT-G700

如果日後會加後置, 就HT-Z9F
Yes
Ps5
加o後置既意思係加 subwoofer?
如果係同8500 差唔多價位呢?
係咪應該會update X9500H條line?
因為我應該2月尾先買
加後置即係買左2隻喇叭放SOFA後面, 做到5.1效果

HT-X8500你可以去試聽下先, 不過如果你為ATMOS效果就有可能失望
去馬啦 我都係訂左水咋
佢又會幫手改區 我都係打機為主
一定會

不過1月發佈完, 香港通常5-6月先開賣
55"做到$4660只此一家

$4660買行貨只買到43"入門機
往常發佈左新

現有型號係咪會即時減價?

平返3/4K都好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞