買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
55Q60T水貨 $4200左右,行貨$7800
55Q70T水貨 $4660左右,行貨$10660
55Q80T水貨 $6780左右,行貨$11300

Facebook搜尋Best of the Best / 盛澤影音,兩間都有賣
水貨係咪轉左區同行貨一樣?Samsung/LG水貨轉區後系統功能,app完全一樣,只係產地唔同

係電制唔同?鋪頭通常會送埋3腳電源線,大陸水貨都係220v,電壓同行貨一樣

remote係咪都唔同?Samsung/LG水貨Remote同行貨一樣
Samsung/LG水貨轉區後系統/系統app/功能同行貨一樣/一樣可以系統更新,

Remote大陸版同行貨沒有分別

如果行貨可以用廣東話語音輸入,Samsung/LG水貨轉區後都一樣可以做到
Sony 大陸水貨 會
通常第2日,你可以Facebook搵到佢whatsapp直接問
即係Samsung LG唔會有呢個問題?語音輸入法都可以用廣東話?
呢兩部我建議你買LG CX55

LG CX55 水貨$12580 行貨$手17700

不過爭5千換3年保養,OLED你自己衡量一下,我覺得行貨安全D,LG燒印好似有得保
行貨Sony 55X9000H幾好,齊料冇短版
Samsung/LG水貨轉區後唔會有字幕問題,因為系統=行貨

如果行貨本身可以用廣東話語音輸入,水貨轉區後都一樣可以
9000H 55吋差2粒高音喇叭
咁唯一分別係咪就係保養問題?如果水貨建議LG定Samsung?
55X9000H差2粒高音喇叭,65吋以上版本先有立體聲
各位巴打留意,水貨係平40-50%,不過得10天有壞包換,過左搵番鋪頭係有可能比錢維修。

記住買得水貨預左用壞左就換新機,各位買之前要知悉,電器野壞唔壞好多時睇彩數。

行貨最值錢就係保養。

如果真係怕壞機,承受唔到心理壓力,就建議買番行貨。

Samsung/LG 我就建議買水貨,因為可以用中低價買到高階型號

Sony 水貨閹割版我就極度唔建議,好多功能缺失,用電視就係要用得爽

祝各位巴打開心買電視
係,要65″或以上先有高音喇叭
唯一分別就係冇保養

水貨LCD TV建議Samsung

水貨OLED建議LG

LG LCD TV畫質太差,冇人會買水貨,只推薦LG OLED
LG水貨7k樓下有咩model OLED?sound bar 2k樓下LG配邊隻好?
55"用2粒全音域喇叭,有左右喇叭就出到立體聲架啦

65″ 4喇叭係2粒全音域,2粒高音,出黎音質更好姐
唔肯定 等用家答
我聽番黎係可以關左唔出字幕 重開都無
係咪應該鑽左天花裝窗簾先再安排安裝電視會好啲,定其實無所謂,驚整到部電視
7K樓下冇可能買OLED

水貨LG CX55都要$12580

Soundbar可以買Denon DHT-S216
如果你關左字幕功能,熄機再開唔會出字幕
OLED同LCD畫質差好遠?
OLED有無限對比度,出到純黑色,顏色更豐富,可視角極好,薄機身

高階LCD暫時只係贏光度高

OLED睇片睇劇睇戲係接近無敵

OLED最大缺點係怕佢燒印
想知點解電視既世界VA同IPS差咁遠
電腦mon反而ips仲係superior啲
哦,但過萬太貴了,我呢d乜都唔識既新手,用電視睇youtube netflix打ps5,係咪買部Samsung Q80T夠晒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞