買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
大家交流下姐,我都係新手

Samsung Q80T夠哂

如果想平D, Q70T都好好

兩部都有HDMI 2.1,配合PS5沒有問題
IPS顏色準確度高少少

IPS出文字效果比較好
都可以 可能我自己用落都睇唔到有咩分別
慳幾舊買soundbar,盛澤同best of best邊間好d?
兩間都好服務

Q80T只係光D同埋黑位再好D

Q70T平佢2千其實好抵玩,$4660有中高階55″電視,仲想點,平行貨57%,買1部行貨=2部水貨
好啦 我決定買Q70T,慳左既錢買sound bar,唔該晒師兄
另外想問其實4K電視係咪要條片都4K先睇到有分別?如果條片無4K用唔係4K電視睇一樣?
仲有Q80T喇叭輸出高D,不過如果你會加Soundbar就唔洗理了

部機入面粒影像處理器會將普通片upscale做4K,就算睇電視都可以,TVB得1080一樣可以upscale,加上4K電視像素點細左,畫面更加細膩,所以4K電視睇1080都會靚左
只要覺得睇戲冇Dolby Vision都唔緊要就可以考慮Samsung Q80T 水,呢個價包改埋區係合理,點都好過x寶再運香港咁高風險
想問下格價網果d鋪買行貨 貨到付款係咪都ok?
一樣有單比你做到保養?
想買幾大尺寸, BUDGET幾多?
Dolby Vision係咩?
明白,岩岩問左盛澤,只有座台安裝,掛牆加多5舊,係咪正常?
係呀, 自己淘平果少少, 又要比錢安排集運, 又要等集運收機, 又要叫集運CHECK機, 又要加錢叫集運打木架, 收貨壞左就慘

香港鋪10天內有壞包換, 佢地應該有貨車直接運一大批貨落HK, 咁樣省好多人力物力, 又安全, 落完ORDER第2日送貨, 仲快過買行貨
另外師兄我見你有提醒人Samsung 2020機可能有問題,想問係咪已經fix左?
建議買行貨細鋪搵AV OUTLET, 一樣有單有保養

📱Whatsapp24小時查詢:95432737/95878252
✅保證💯全新原廠行貨🏆
✅包官方上門座枱安裝及搬走舊機
✅📞/Whatsapp落單,貨到現金付款
✅設有晚間送貨及安裝服務
✅收貨起10天内有壞包換(經代理檢查作準)
✅大量掛牆架選購,另有VISA及分期
✅地址: 深水涉深之都商場1/F,1-5,20,21號鋪(地鐵站D1出口即到/🐎旁)
☎️熱線:23878838
⏰營業時間:星期一至日12:00-21:00
其中一種HDR制式
正常
要等買左機既巴打更新左系統再試
樓主 都係10000蚊左右 55吋(諗住掛牆)
睇NETFLIX 同 打機多

現在諗住買X9000H 貪佢有HDMI 2.1 又有杜比 睇NET FLIX 爽啲

見到水貨LG OLED CX55又好似好正,但怕燒印無保養

心大心細中
驚驚地
穩陣計都係行貨X9000H好, 我覺得黑位已經非常好~
驚驚地可以等多一排先囉
新屋入伙 想快d有電視財睇😣
我自己心急,壞機第二日就狗衝去鋪頭俾錢check機,睇住佢開箱改區再check有冇死點,然後立刻車返屋企!

改區其實好簡單不過俾人改就一了百了,費事煩!畢竟人地改左咁多部,自己仲要爬文搵IR手機同apps,睇住佢改就知道原來幾個動作就搞掂。

唯一擔心係自己拆箱點托部機出來,店家一直提醒唔好用手指壓住屏,宜家panel薄,容易爆,所以建議巴打屋企搵多個壯丁小心一齊裝機會穩陣d。
我覺得55Q70T ($4660) 唔係貴, 現在D電視有系統更新, 好多問題都可以靠軟件修正, 唔需要太擔心, 始終唔係山寨廠, 質素應該OK既

55Q70T行貨都賣緊$10660, 我覺得可以試水貨

$4000左右價錢行貨只買到入門級43"電視, 55Q70T呢個價其實冇得輸

SONY 水貨又多缺憾令到使用上唔方便, 心裡上又可能感到缺失
咁QLED呢?我見Q70T係QLED
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞