買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
上淘寶睇q70t同q80t都貴過香港水貨
遲啲加價就有可能
one connect box主要就係令你唔洗見到咁多線
話說你最後買左未
我知呀
但我淨係為咗呢樣嘢而買Q95T會唔會不智
明明實際使用上未必需要用到咁貴
貴過Q80T咁揀多
點解可以香港水貨重平過淘寶
係細店買?
Panasonic 係咪冇水貨?
有巴打用Q80T駁盒子,駁PS4畫面有殘影同lag機

打PS4 HDR game出現光度突然下降問題

我建議你轉Sony 55X9500H,再唔係55A8H OLED
其實水貨係咪等於大陸機?自己上淘寶買得唔得?
廳用緊行貨49X9500H
睇緊q70t定q70r定q80t擺我間房
我聽緊9500H得20w已經覺得聲音幾好
可能我未見識過soundbar靚聲係點
所以而家都偏向q70t了
Q80T有盒子架咩?
我淨係想掛牆咋 點解掛個牆都咁多問題
沒有
收貨後唔好自己開箱,等裝機師傅開,有咩事佢負責回報

同埋要做好心理準備…………………

睇靚畫面
我都係諗緊Q70T定Q80T
聽巴打講 最大差別都係後者靚聲啲(我唔會全黑熄曬燈睇電視)
因為兩者真係差2k但最主要差別好似係喺啲聲到
Samsung / LG 要轉區後系統先同港版一樣,轉區要用有紅外線既手機+專用app

自己淘又未必平過同香港鋪頭買,又要自己搞集運,又要叫集運check機,又要加錢叫集運打木架,落到黎有事就收皮

Best of the best / 盛澤影音 10天有壞包換,又幫你由大陸運落黎,又可以安排送你屋企,又幫你轉埋區,日後有事又提供報價維修,仲要自己搞?打多個飛機算啦
請問Panasonic TH-50HX700 對比Panasonic TH-49HX900
50hz VA panel vs 100hz IPS

有冇其他功能有大分別? Local dimming?
49“ 主電視 電影 youtube netflix
同級數有冇其他牌子推薦
房都用Sony啦,Samsung出事不推了
講緊有巴打駁Now E 盒子去電視睇波有殘影,點搞設定都解決不了
原來有日後維修,以為過咗10日就唔會理你
巴巴打:

你頭先講X9000H個腳架問題, 佢有2個安裝方法, 有冇幫助?

HX900H粒影橡處理器高一級, 100HZ IPS PANEL, 其餘分別不大

再高二級有SONY 49X9500H $9980
omg
有圖二依種方法架!?我係55吋都岩?

日後維修呢D BEST OF THE BEST講係咁講, 點樣整法就唔知啦

水貨壞你都預換機啦. 電視一係壞PANEL, 一係壞主板, 一係壞供電板

如果係PANEL壞就一定唔需要維修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞