買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
真係有人咁用

如果睇電影既時候關晒燈,Q70T係咪好差?
盛澤無賣Denon DHT-S216,老闆介紹左隻Samsung Q60T sound bar,同denon差唔多價,邊隻好的?
如果你夠位放, 梗係SAMSUNG HW-Q60T SOUNDBAR, 配埋電視一套

有SUBWOOFER低音好好多
夠位呀 我電視掛牆 成個電視地櫃都可以放sound bar
個低音箱可否擺喺電視後面
一定要擺喺左邊/右邊?
擺喺電視右邊
咁我即係無緣
一定要右邊?洗唔洗一定放地下?定放埋上電視櫃都得?
如果唔得左邊都可以既
點解d人推Denon?因為慳位?
你唔係唔知我個櫃點架啦
Q70T都係岩岩好可以置中唔飛邊咋
最好就放地下, 唔得既話放埋上電視櫃都得
Ps5 post都有人推依款
話係入門級性價比最好
慳位
屌, 睇錯左, 我以為你係 阿婆我愛鋤 巴打
你既情況放右邊櫃前面
新手想換電視 等ps5
係咪買sony 會係最好
我見55' a8h 盛澤做萬二 想問下有無伏
同埋有無 hdmi 2.1 係咪真係好影響ps5
如果唔用a8h 有無其他牌子都推得順
放唔到
得20cm 空位
重要放電視呢
不過慳$2000 係好吸引嘅

聲音嗰邊我可以買soundbar黎代替
巴巴巴巴巴巴巴巴巴巴巴打
你要睇下55Q70T個座前面仲有冇位放條SOUNDBAR呀

建議你買左電視先, 放好之後再度下前面夠唔夠位放條SOUNDBAR
睇完以下覺得接受到就可以去馬, 冇HDMI 2.1最大影響係行唔到4K120, A8H最高可以行4K60

Sony 55吋 OLED KD-55A8H 水貨大陸閹割版
$12980
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
4. HDMI 2.0
5. 每次開機/轉台,字幕都會變殘體
6. 中國版膠製搖控功能少,樣子醜陋
7. 冇Airplay,冇Homekit,冇Chromecast,冇Google Search,冇Google Play Store,有大陸搜尋
8. Netflix,Youtube要手動安裝,手動更新,Youtube要特定版本先可以Login
9. 不能刷Rom,不能改區
10. 應用助手可以允許用家安裝第三方的APK檔案
11. 語音功能只有國語
12. 可以買個chromecast with google tv ($550)去解決問題

如果喜歡OLED, 建議買以下
LG 55" OLED TV CX OLED55CXPCA 水貨
$12580
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay, HomeKit
4. WEBOS 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. 有HDMI 2.1, 支援PS5 4K120, VRR, ALLM
盛澤嗰邊幫我計過機背 都要17.xxcm
講真 同把手位差距得0.xx cm

我本來係諗住soundbar擺喺電視同stand之間
得唔得?
PLEASE SEE THE PIC FOR INFO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞