買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
同埋等咗一年就係為咗sony有apple tv, 如果而家揀返其他牌子即係呢一年係白等
9500h唔適合長用?
你用Nvidia shield tv主要睇咩?

買左新電視後仲會唔會繼續用Nvidia shield tv?

A9G/A8H/X95H/Q95T都支援eARC

JBL 9.1聽歌比較好, Q950T就睇戲好D

如果你電視買Q95T, SOUNDBAR配番Q950T就更好, 因為有Q-SYMPHONY功能, 電視喇叭可以同SOUNDBAR一同發聲, 增加包圍感
SAMSUNG都有APPLE TV APP

X9500H長用沒有問題, 我見你BUDGET有限, 49X9500H可否接受($9980)? 雖然細了幾吋
越講越期待,係差部ps5
咁又係,贈品送1500蚊超市卷同個wireless耳機,都幾實用嘅
唔該巴打
48"夠用?
32寸反而大陸牌子好似有4k
呢度唔討論支那品牌
話知佢32吋有8K
唉冇辦法
垃圾鑽石型廳,再大擺唔落
LM
幾時送貨裝機?
黎緊應該買55" Q70T
想問下依款係咪無得夾soundbar?
無. 要Q80T或以上
55q70t冇hdmi2.1架咩
請問主要睇Netflix, YouTube, 電影其次PS5,想買55吋考慮緊A8H or Q95T 但係見到LG 都唔差求意見!
想問有個咩型號wireless 耳機?
已MARK低, 下個POST會補回.

仲有咩野錯漏, 請告知小弟弟
LG 55" OLED TV CX OLED55CXPCA
$17700
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 顏色豐富, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay, HomeKit
4. WEBOS 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM

A8H冇HDMI 2.1
Q95T畫質比唔上OLED
爬左好耐文
如果主力netflix 同睇波,間中打機
係咪49寸 最好係sony x9500h,其次p記 49hx900h?
正確~
樓主個pin越嚟詳盡,要買電視嘅巴打真係要睇
Soul run free pro
約咗禮拜三 特登攞定假
記得唔好自己拆,等裝機師拆
43吋係咪冇oled 款?
想問下依款電視啲聲本身掂唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞