買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
PRICE.COM
AVOUTLET 黃店
唔包贈品, 所以先可以平賣, 計番其實同大鋪差唔多, 你夠牙力大鋪都可以買到平
水貨55Q70T先$4660, 包一年自帶去店保就要$6000, 水貨保養一向得淡笑

水貨壞左就預左換機
Sony x9000h水貨經盛澤買轉唔轉到區呀?$5000尾真係好吸引
Sony冇得轉區架,亦都刷唔到rom,如果得我一早推薦巴打用啦
假架,大陸沒有出Q95T,最高得Q80T,再上就8K TV
問題係點解轉唔到區都咁多人買?Sony光環真係咁吸引嗎?
平吖嘛同埋光環都有少少,佢地唔介意閹割版有咩所謂

另外水貨賣得最多係Samsung,你可以FB search Best of the best 或者 盛澤影音,Samsung/LG水貨轉完區系統同行貨一樣,我覺得行貨系統先啱香港人用

下個post我就會補回Sony大陸閹割版資料
同埋LED電視Sony係咪特別厚,Samsung好似薄身啲咁
直下式背光機種(X9000H/X9500H/Z8H/Z9G)機身係會厚D

EDGE LED機種(X7000G/X8000H/X8500H)係會比較薄

OLED機種(A8H/A9G/A9S)就最薄

Samsung都係一樣

直下式背光機種(Q900T/Q800T/Q95T/Q80T)機身係會厚D

EDGE LED機種(Q70T/Q60T/TU8500/TU8000/TU7000)係會比較薄
全世界咁多人用Samsung,多人回報問題就好快會修正好
被水了
加多幾百有55Q80T
屌。。。岩先認真度左 個櫃頂住左Q80T個stand
夠到擺唔落
轉唔到區 搞唔到 default 繁體字幕 可能唔係大問題
正常係 3 部揀架啦 55 寸
4700 q70t 無 local dimming Dobly vision
5800 x9000h 有 local dimming Dobly vision
6800 q80t 有 local dimming + Dobly vision
咁你上面個d 野唔介意 梗係揀Sony 啦
Q80T個stand好細架啦喎

有冇相吖?

如果Q70T個橫條Stand呢?
我都明
對比行貨真係平好多
唔該曬巴打
一update完 我會話番俾大家知個問題解決左未
有嫁巴打
Q80T都冇DV

好多人都唔會理FALD同DV,佢地根本唔知咩黎

因為Sony大陸水貨主力賣X9000H同X9500H,好多人唔知同行貨有分別,唔知有缺陷,有光環尺寸又大覺得好抵屌咪買

香港人始終都係比較喜歡日本牌子多過韓國牌子

老一輩又有Sony光環

Sony大陸版如果只睇電視唔開字幕係ok既,睇劇可以自己裝Netflix,Youtube就麻煩D

我自己就唔想見到個版面有大陸App
Welcome 55Q80T $6780
12月中應該又有更新,因為外國前幾日出了更新

你買番黎未更新過?因為我上網睇更新都好密

唔好放棄呀巴打,連登有愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞