買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
下年嘅mini led 55吋
一開波要唔要$25000 起
你間房好正
好企理
電視放咁高會唔會睇得辛苦?
有, 不過賣點只係日本PANEL, 不是日本製, 影像處理引擎都唔係日本整
一部電視成廿幾k,想知普通膠塞縲縲夠唔夠力
食少支煙呀, 巴打
我打機同睇戲會打坐番後睇 大概同部電視有1.5m距離 可以接受 係要抬高少少頭睇 同埋部電視呢張相係拉出左 重可以推番入兩吋左右
戒唔到 不過食少左好多 三日一包到
屌你殘體字既
有殘體字咩?
想問A9G會唔會有得支援apple tv app?見前日個update冇...

A9G玩PS5係咪上唔到120?

好撚後悔買咗佢 貴一貴但乜柒都唔支援
唔覺得PS5夠力行4K120, 除非降畫質, 1080P120就有可能

2019機種得8K旗艦Z9G支援到4K120
真 ps5只可以4k or 120二選一
如果要兩者一齊行
等ps5 pro
4000蚊budget 想買部43吋純粹睇電視 Netflix and YouTube
Samsung 43 tu8000 係咪最好 有冇其他平d既選擇
PS5 開埋光追, 4K30都可能做唔到

電腦都要Geforce RTX 3080唔開光追先可以勉強做到4K120

光追太食資源, PS5個光追又係第一代, 3080已經係第二代

3080成最平都要$7000/張, PS5 點會係佢果皮
等PS5pro 都唔知要等幾多年
係呀 ps5隻gg咪4k 30緊
大多數都有兩個mode
Samsung 43TU7000 ($3880)
Samsung 43TU8000 ($4080)
Samsung 43TU8500 ($4480)

分別係TU8000對比度高D, 光D, 跟新款搖控

建議買43TU8500 ($4480), 顏色再豐富D

TU8000 搖控

TU7000 搖控
都唔知會唔會出到
Ps4 pro銷量唔高
估計2023-2024年

買咗呢隻內置水平尺
新手未鑽過牆好緊張
好驚鑽穿喉管電線
我係上面果隻, 用左1年多就壞了(大大力先有反應->無反應)
買代用既一樣樣, 仲耐用過原裝

4年了仲用緊呢個設計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞