買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
邊間
我就係喺呢個坑到轉緊,未諗到邊部全部都一萬以上
Lm
Samsung機有內置apps睇波 「now足球」
會唔會好過nowe
因為我見啲人話nowe好廢
睇4k又成日睇唔到
但睇rtings 70t80t啲分都相差得遠
每個範疇都差接近1分

但80t90t就好好好接近
樓上巴打們都如果唔係全黑睇 兩者色水差唔多
同埋兩千蚊差距 q70t買個soundbar重好過q80t原生出
我自己就買左samsung Q70t soundbar
電視就未定
但80t電視可同Q70t soundbar有Q symphony
同埋80t係全陣列背光 70t唔係
我心水應該係Q80t
q70t soundbar唔係要q80t打上先岩洗咩?
至於背光 好似話要暗啲先明顯啲
HW-Q70T 就支援了 Samsung Q- 合體交響音效(Q-Symphony)功能,配合 Samsung 最新的 QLED 電視系列,Soundbar 能夠成為電視的額外聲源,電視喇叭能與 Soundbar 共同創造出更震撼的環迴立體聲聽覺體驗(支援 Q-Symphony 的電視包括有 Q950TS、Q800T、Q95T、Q80T 系列)。

有時夜晚睇電視可能係全暗啲
唔會全日都開到好光啲燈
不過我又唔會熄哂燈睇
係呀 前幾頁巴打都有講佢最低都要Q80T打後先support到

我簡Q70T其中一個原因係因為我唔需要到佢個背光
我唔會熄曬燈睇如果依個功能值兩千 我寧願慳番
請問DENON DHT-S216 邊到買會平啲?
想問下樓主 sony好似airplay果d都係apple為主, 如果我用開samsung手機 又睇netflix同埋now睇波 為主
係咪買samsung會開心d? 我見好似samsung電視有app直接睇now?

本身p記同sony之間揀緊,依家又諗多樣
都差好多下,咁真係值得俾多d, 唔該巴打
AVLIFE都係$2000
如果有養寵物 係咪低頻嗰啲較細小小會好啲?
唔知喎,冇養主人

雖然好喜歡貓咪
SAMSUNG電話都係行ANDROID, 一樣可以CHROMECAST比SONY電視

我冇睇NOW唔知道
Sony 6點有二手電視賣
鍾意行貨可以望望
Sony 大賞投
睇左好多都比較差, 有好多X7000G

死點多
如果部電視當埋電腦moon用
LG48CX vs SONY48A9S 邊部好啲
你唔係買左LG 48CX啦咩, 仲問?
突然想轉軚
見到人話4k 120fps有排都未普及
兩部同級, 唔洗搞啦~
用48吋做mon, 咁要同mon距離幾遠黎用電腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞