買電視機 / 換電視機 集中討論區 (23)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
你個櫃得122.5cm闊?
不如你影下個櫃,比較難明

咁放?
飛左5cm邊出黎啵
你地有冇人係咁

電視擺左少少

你想好似我咁電視置中嘛,完全中間嘛
但左邊係走廊呢至弊
係呀
請問 BUDGET$10000 想要55吋 屋企有NVIDIA SHIELD TV PRO 2019
主要睇NETFLIX 同埋有時串流部電腦打STEAM 既遊戲 有冇咩推介?

個底座貼玻璃櫃邊

你呢個情況一定係電視放左少少

如果真係介意就轉買Q70T,Q70T條狀底座

我電視左右邊都凸左5cm,中間都係走廊門
(擺左邊唔會架啦 行路驚撞到)
其實我諗重有一個方法 就係部電視擺前5cm
即係個底座前面突左出黎
你試下想像你部機咁樣擺 會唔會好怪

係呀依家好似得番Q70T岩。。。
9000H佢個支架最衰闊29cm 個櫃前面得20cm
再唔係就你講嗰部9500H
但over budget。。。
你怕撞到,又想置中放,轉買55Q70T
其實我諗重有一個方法 就係部電視擺前5cm
即係個底座前面突左出黎

唔得,一定唔好,第一前面行過有機會撞到,第二太醜樣

第三一陣有人係後面唔小心一推電視就仆落地玩完
係呀我咪一直講緊向前擺多5cm
即係個底座突左1/5出黎

向左擺我重計緊 但一定多過你5cm先
唔係啵 向左擺計出黎 好似唔超過5cm
真係唔好向前擺,你唔會接受到
有冇巴打買咗LG OLED TV, 個Apple 贈品仲未有貨
唔會,前面擺左寵物
Samsung 55Q70T
$10660行貨 $4660水貨
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D, 畫面順暢
2. DUAL LED 背光增強對比
3. 有AirPlay
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K 影像處理器

Samsung 55Q80T
$11300行貨 $6780水貨
1. 100HZ 廣色域量子點 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式48分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
3. 有AirPlay
4. TIZEN OS系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR / AV AMP
6. Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM

Sony 55X9000H
$11200
1. 100hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4800:1), 黑位夠黑, 顏色更豐富, 可視角差D, 畫面順暢
2. 有Dolby Vison, Dolby Atmos
3. 有AirPlay, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
6. 有HDMI 2.1, 支援4K120, VRR, ALLM
7. 直下式32分區LOCAL DIMMING, 黑位更黑
貓沙盤?

真係唔好向前擺,外觀你唔會接受到
係呀貓砂盤
我最後計左 向左會突出多4.38cm 當然啦右邊都會縮左4.38cm入去
你認為點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞