Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
岩岩起咸片買左Q70t 連後置

$5000
師兄係邊間問?
AV 做咩價?
好過Z9F,但比預期中有d落差
我訂嗰陣係10790 己經係3個星期前 呢部野睇左好多評價都係好壞參半 竟然會好賣成咁 我自己試過就覺得唔錯 如果知道成哥有貨我寧願貴d買都唔想等咁耐
10年舊電視
請問Sony HT-RT3點睇
十年前應該無arc? 睇下有冇光纖輸出, 同埋電視睇唔睇到netflix?
前面兩樣野點chech架唔該
電視裝到netflix 但係要入去會卡到變powerpoint 同埋有d功能用唔到例如中文字幕
如果冇野聽到5.1咁買黎都冇用
hdmi arc通常說明書會有寫, hdmi頭隔離都會寫明
光纖(optical)都係睇說明書
退訂啦
上網喺豐澤訂,三日都有貨
用Red card扣返4%Cash Dollar
請想教下大家
用緊sony x8000h 電視
平時睇Netflix 同打PS5多
~$3000 Budget 有咩好選擇

暫時見YAS209、HT-X8500好似唔錯
s216
想問下

電視同梳化中間個天花
係咪唔好裝風扇燈?
我個70t 有atmos天空聲道
會唔會有影響?
唔開同開風扇嘅效果
唔係好明你個邏輯,所有風扇燈都可以 LED / 風扇 分開著嫁喎。
聽人講話個風扇燈會影響天空聲道啲聲
唔知係咪
如果係 我個風扇燈裝遠啲
Yamaha MusicCast BAR 400 (YAS408) 點睇???
想問下 有冇人係三星電視配罪大soundbar ?

會唔會有唔兼容情況???
我幾年前試過,最近有巴打話有同一個問題,就係部電視會無端端自己開機
咁搞笑
不過都算小事 起碼條soundbar冇問題
有無師兄知道Yamaha Soundbar 有無得配合埋 apple home mini 一齊用?或者一部電視同埋出soundbar 同homepod 聲?
岩岩係av生命訂左s216
係未話放枱上面個效果無咁好?
諗緊好唔好掛住部電視下面
買左咁佢幾時會送到家?
未有時間,要等通知
佢靠平面反射
你有嘢喺到打散啲聲已經可以收皮
咁我個風扇燈唯有再放第二度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞