Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
變壓器要睇埋w數
咁多位巴打有冇建議YAS 209 / Q60r 邊隻好d

平時都係打機睇戲聽歌多,對音響其實冇乜要求,靚過電視聲+有D base 就Ok

原本想入Denon 216,但見好多巴打話冇subwoofer 不如唔好買,所以想加多D 買一款跟埋subwoofer ge
新手啱啱追post
想知仲有冇多啲HT-ST5000用家分享?

10000 budget左右仲可以揀咩?
主要睇戲睇Netflix 嗰時想低音出返啲
電視用緊Sony A8G
我啱啱買咗, 如果你唔介意佢出咗三年,其實真係好正囉
個問題係會自動開機
我依家由得佢24小時開住
明白 唔該哂!
開住機咪叉唔到插住個兩舊後置, 要usb叉?
除左出黎長插usb
點正法, 可否講多少少
我要求唔高立體感都好足夠!
聽歌更加冇得頂
想問下係行定水?
Sonos Beams vs Denon S216
唔需要重低音,大家會點揀
睇你多唔多聽歌,s216聽歌我覺得麻麻地
重有睇你會唔會想之後擴充, s216可加sub仔
beam可加sub仔,同埋加One 做surround

我而家用緊s216,但你比我揀多次, 我會諗beam + 2隻ONE SL
你哋有冇試過睇Netflix會突然間冇聲之後又有返,我用光纖線駁電視,係咪我個soundbar有問題?
最近電視firmware update左之後好似無左, 多數關電視事
我係用apple tv 睇Netflix ,睇其他都正常係Netflix 先咁,就算用電視本身個app睇Netflix 都係咁
Beam + ONE SL x2 = 6000
有啲貴...
你有買咩?

冇後置喇叭基本死症,呢個價錢不用考慮
我啱啱買咗呀
當然同實際有兩個後置係爭啲, 但係其他我真係好滿意! 睇碟出atmos真係感覺到上面有聲
佢有反射喇叭出到天花聲好正常,我等下年先算

我估下年會出新旗艦Soundbar去取代ST5000

最衰ST5000唔可以好似HT-Z9F咁加後置

HT-Z9F又冇天空反射喇叭,真係反智
我都覺得佢會出新代替, 話曬佢都出咗三年,不過真係用個好優惠價錢買到, 睇佢個spec 嚟緊都夠用
邊度有好優惠價錢可以買到?
朋友介紹相熟sales
不過以我所知出面九千蚊應該買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞