Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我ps5
我問嗰條係天龍216
咁理論上係有分別 天龍216無eARC

但係ps5其實暫時都未出到4k120 剩係出到1080@120/ 4k@60 所以其實同用hdmi 2.0都無乜大分別
係呀 所以佢同我講左幾款插法
你認為邊種會好啲?

即係「ps5用hdmi接駁落電視再hdmi駁落soundbar

ps5用hdmi接駁落soundbar再hdmi駁落電視」
如果 ps5用hdmi接駁落電視再hdmi駁落soundbar 都會岀到Dolby Atmos?
我仲on9
ps4 hdmi projector 3.5mm soundbar
Ps5 好似無Dolby atmos,得hdr
睇bluray有Dolby atmos
netflix apps 冇Dolby atmos
要睇你PS5用途(打機/睇blu ray碟) 同你用緊咩電視
打機為主
電視係三星q70t
Ps5駁電視 用跟PS5機果條HDMI 2.1
電視再駁soundbar
[member感謝師兄回覆 但買左sl4][/member]
新買咗一條sl4點樣同舊嘅hi-fi連埋一齊
想問下各位請問可以連接埋一齊

買左 thx!
搞唔掂
番屋企搞no signal
電視detect唔到ps5? 有無上網睇下troubleshoot
岩岩搞好曬 係我無喺電視裡面開earc
巴打都係買左依隻?平時打機會開咩mode?
我用緊同一部電視
用緊q70 soundbar 加swa9000
追過吓post, 求意見
1) 三星Q60T
2) 天龍S216
3) Yamaha B20A
4) Creative stage V2

TV用緊Pan記X700H
基本主力睇Netflix, 簡唔中用plex睇吓自己啲4K片, 唔聽歌
如果Q60T再加兩隻後置係咪CP最高?
Thx
Q70我都有諗過
但貴啲 同埋大分別在有冇atmos
效果如何呀
都係用緊 q70t 加 60t sound bar 加 8500
同電視出差很遠 抵俾
加埋8500係咪計7.1
買行貨定水貨?
利伸 訂左水貨q60t $2000
睇下入屋效果先再諗買唔買埋8500
水同水
swa 8500 Amazon好平 要等佢減
我電視post 都有share
So far so good
原本諗住買bar 9.1,但avlife 又由8千幾變萬一,咁慳番買個平d嘅
反而我覺得買9.1好的,始終條soundbar 會用幾年以上,因為我朋友就係因為想平的,無買條好的,之後用咗半年就後悔,8千幾係因為個時無貨,要唔知等幾耐先有得攞,個時先有呢個價,正價個時係9980,依家都係加咗幾百蚊,當然我之後都有後悔點解唔訂咗先,個sales個時講咗句佢地都唔知等幾耐,我就無訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞