Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
三叔Q60T點睇?用緊Q70T電視
巴打用緊Q70T電視,想配隻soundbar,budget 3000內,S216同Q60T邊隻好d?
巴打正唔正呀?我都睇緊Q60T,有後置同無係咪差好遠?
會唔會好易撞跌?
216定q60t好d?
巴打買水定行?
後置真係差咁遠?屋企無咩位放
Q60t就水貨 後置就行貨
我唔係好識野 都試吓分享下
soundbar要做到surround 聲就係靠反射
咁就要諗你睇戲個位係咪四四方方、有冇好多吸音既野,同埋平時個音量可以開到幾大
我個人感覺就係出去試機,梗係扭到最大聲
但實際家居環境做唔做到先?
再者,物理喇叭做到個surround聲效果一定係好過靠反射啲聲係你後面出現個感覺實在好多🤓
你睇下後置stand既大細,我用緊圓碟底,攝係梳化後面又唔係好佔位
暫時未試過
後置如果掛牆,可以點向住梳化
最近都想買對後置
同木架仔再放上去, 方便tone in
電視用Sony 9500H 好唔好買Samsung q70t?
高階電視配低階soundbar? Ambeo la
至少都q950t or jbl9.1
巴打可唔可以影下你後置點擺?
你覺得Q60T正唔正?其實我都唔係好識野,第一次買soundbar
建議入SONY HT-Z9F + SA-Z9R
lg 好似冇咩人推。 冇留意
放到梗係q60 起碼有隻sub
又係一樣價
如果60T放subwoofer起梳化邊,但單元位離梳化得2吋,得唔得?
sub 其實放邊都得 你有位就ok

同埋必買後置 等amazon 減啦 我個對四舊only
好呀 Amazon 買洗唔洗用變壓?
另外巴打盛擇60T無貨,巴打有無推介邊度買到水貨q60t?

佢係最平 我個時睇過自己淘運埋要1750到
price 好似有一間賣過2200 再coupon 減200 而家唔知了

我有用變壓 有巴打講唔洗用 我唔敢搏 你睇番post 頭
唔該晒巴打 我見price有間新一數碼賣緊21xx 間舖信唔信得過?
唔識唔肯定 你問下盛澤幾時番貨啦
問左 要過埋年
街買現貨好多都有 但就貴兩舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞