Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔該師兄

真係估唔到ff7都無atmos, netflix
Thanks
我部係apple tv 4k

我同你一樣 - apple原著片就行到atmos,但一開netflix全部都無atmos

Netflix個app有問題, 但好似有其他師兄點到燈?
用apple tv 直接買電影睇有atmos
用apply tv 開netflix睇電影就無
師兄
我見avlife 2140
日本amazon連運費到香港就大概1800

我想問問日本買有咩要留意? 同埋唔知香港有冇保養
電壓問題
日本水貨香港冇保
AVLIFE好似$2030
爭少少就買行貨啦, 買水貨又要比運費
s216係咪冇得睇而家用緊咩mode.
我硬係覺得熄完電視一排就會還原setting(可能係心理作用).
又要重新揀過個mode
冇用緊, 答你唔到~
thxching
SAMSUNG HW-Q60T 水貨$2000, 後置喇叭SWA-8500S行貨豐澤$890
有興趣可以搵盛澤訂
https://www.facebook.com/SINGJAAK/
見到sony條rt3 5.1賣2000
條2.1既 htx9000賣成4000
點解咁既
喇叭唔係淨係鬥channel 㗎嘛
功能
同單元質素差好遠
本來諗住買s216入門玩下,但係啱啱發現原來冇Airplay 2
想問吓如果差唔多級數而有AirPlay 既仲有咩選擇?
大概3000內
咁sony係咪好廢 同其他牌子比
係房配電腦用既係咪得Yamaha但得2d,細細條有冇機會做到surround
自己試聽下
廢就未必 不過相對lg/3星 就唔抵買咁姐
YAMAHA YAS-408
$3980
$3000內沒有
SONY HT-S200F
2手$800-1000, 全新$1780
佢做到surround?定都係2d立體聲
佢有S-Force PRO Front Surround, 應該都做到基本野, 巴打你要細條嘛, 詳細要你自己去試聽
DENON-DHT-S216你會唔會太大條?
其實一開始有睇佢嘅,不過佢就冇3.5mm 同驚佢18年款,surround 技術會落後依兩年嘅新款
s216 太長了放喺枱好阻訂,所以近排睇緊Yamaha 上年尾新出個隻
想問下大家會選擇JBL 9.1 定 Ambeo +隻bass
YAMAHA SR-C20A?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞