Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Jbl bar 9.1 一律建議只買行貨 水貨冇apple tv等同bar 5.1
q60t 既無線subwoofer可唔可以駁線?
用電腦果陣想駁埋2.0 一物二用
Q80R同Q900T對比睇戲爭得遠唔遠?一個5.1一個7.1睇RTNGS評分好似差唔多
soundbar其實可唔可以長standby 無理由次次開電視要開埋soundbar
最後買咗bar9.1

因為我上次買電視都係去個到,今日去的人又認得我,吹左兩句,佢話今次返貨,好似下次返貨要3至4月先再有,佢話今轉貨有少少唔同,唔係之前個的咁,同教咗我少少野,佢話如果要用,真係買條好少少嘅線,佢送個條好雞,買條穩定啲嘅線,就無咁多問題,仲有佢話真係唔建議買水貨,佢話唔係唔買得但係最好係識電器影音嗰啲先好買,同個價錢開始越嚟越追得近,始終冇保養同埋有咩事冇得打去問,要買都係快啲買,應該好快又冇貨,上個禮拜個post有人話返咗現貨,本身一直想去買,今日又咁岩收早,再諗諗吓分分鐘就冇得賣,寫就1萬2千幾,實際數10,680,不過所謂送條賣緊$550嘅HDMI線,佢反轉嗰部display機都係用緊嗰條線,仲千叮萬囑叫我唔好用跟機嗰條

佢仲同我講,你地去76睇角仁個jbl post,去幫手set個個都係佢,佢仲比咗佢自己手提電話俾我,我有乜嘢問題,真係可以隨時打返俾佢
巴打此話何解?
雖然啱啱同細舖訂咗 JBL 9.1
Budget可以買Sony條Z9F,仲有無其他推介?

主要Spotify 聽歌加睇戲/Netflix

Budget不能再多🙏🏻

去過試Yamaha 209, 用spotify啲聲勁模
因為水貨無得更新firmware,電視有eArc都出唔到atmos,咁同Bar 5.1一樣,都係無天空聲道

但有apple tv的話,就無事,據聞可以出到天空聲道
想問下jbl bar 9.1個後置如果係插住主機情況下會唔會有聲出?

定係插住既情況下只係for叉電,播咩都唔會有聲出?
插住都會出聲,你可以落舖試吓,同 5.1 個 mechanism 一樣
打手確認
隨便確認,或者可以追下電視個邊的post我只係張買個時佢同我講嘅嘢講返出黎分享下,其他人買唔買都唔關我事,我係係電視個邊講完,見係soundbar 先post返黎呢邊
想問下大家覺得Q90R 點
想買個電腦喇叭,考慮緊Soundbar 定marshall 好想有埋藍牙
通常聽BASS同睇戲多
有冇巴打推薦下
rear又要幾銀?同一間買?
咁搭法好似好過yas209
black Friday amazon買
4百幾連運

盛澤唔知有無賣
price 好似有舖報800 不清楚詳情
jbl 9.1 同samsung q950t 好難選
費事的人話我打手不過自己出去聲最實際,有線定無線,sub仔勁的定點,包圍感,5.1.4定7.1.4,同聽唔聽歌,最主要都係呢幾樣
電視無EARC得ARC,睇netflix係咪都夠做?
我上網做功課睇過好似都得,請指點下
講漏左,想玩JBL 9.1
如果你部電視支援Dolby atmos既話係
jbl 9.1行貨firmware update應該解決左arc用唔到atmos嘅問題 (根據post76 d人講)
水貨無firmware update
我都睇個面咁講,即係update完就出到atmos,有埋天空聲道?
唔支援
check清楚部電視可唔可以出到atmos signal先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞