Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
無錯光纖就係得方頭同圓頭
如果你舊野個光纖頭唔係3.5mm Headphone頭咁既樣
就即係方頭
上星期去沙田間咸片問hwq70t 連後置 要$5000

今日去奧海城 主體$4290 但買後置冇得一齊平

佢話要5千幾

奧海城貴咁多
貴好多,700連sub 加後置差唔多2皮
最後買左Q950T
其實可能無人咁買法所以無人話有bug
起碼我用jbl 9.1而家唯一嘅bug係win10 set做atmos output個陣有時突然無聲, set 7.1就無事(播atmos片vlc會自動passthrough所以唔關事, 可能只係打atmos game會有影響)
自從sony tv firmware update左而家youtube無再突然斷聲半秒
見到D人 jbl 9.1 駁電視d bug 千奇百怪
Vlc 可以將電腦入面片嘅atoms 駁到soundbar ??
如果Km player得唔得?
好似話近排 JBL 出咗 firmware update 解決咗 Atmos bug?
Btw 巴打們 suggest 邊度買 JBL 9.1 平?先幾日問 AVlife 要訂,月尾先有,$8980
想問最平有dolby atmos 5.1係邊隻
主要睇netflix,打機
sonos arc / q80r?
yas109垃圾黎,我買完一個月賣返出去
samsung Q70T
最後買左S216但係連去屋企部電視arc好似唔係好得 時得時唔得 

主要係熄完再開電視個時,有時電視同soundbar會一齊出聲 ,有時兩邊都唔出,有時剩出電視好似detect唔到喇叭咁
用另一部電視同牌子好似無任何問題

網上見可能其他HDMI頭影響到所以已經unplug哂
暫時諗到係hdmi線/電視arc頭壞壞地/兩邊唔夾
搞唔掂唯有用光纖唔用arc
你係邊間avlife問?上星期問都要9千幾,都係月尾
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07KZ7MVS2/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=tt-sk023&qid=1607230259&sr=8-3

有無師兄買過呢隻taotronics soundbar? 有無人有comment呢隻sound bar如何?
無用過, 答你唔到
70t 唔係3.1.2咩?
係咪間間avlife 都唔同價錢架?
正價係9千幾,av奶無貨可以等下就8千尾,如果唔介意正價就誠哥,可以唔洗等
想問下chingQ950T係邊間買 洗唔洗訂貨
問過AV Life要等一個月
琴日上Fortress見到黃埔分店有現貨,即刻揸咗去拎
$11390
我係Av life訂左 要12月尾先有貨 ching試左個部機效果未 音效得唔得 可唔可以分享下
留名
係誠哥度加對後置,$890
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞