Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
用家
本身想買jbl,點知之前一直都冇貨,之後睇中呢條,不過個電視唔夠高,遮住咗個電視,就打消個念頭,當幫我慳返啲錢之後jbl就有貨,即刻去買
電視唔掛牆都唔洗諗呢款
邊度
想要s216
但display嚟 冇Remote
我就係無,電視後面幅牆唔係實心,所以無得掛,不過都好,慳成萬蚊
平到
我都無位擺後置
我諗住就咁放梳化兩邊後面買左先,唔理lu
s216邊度咁平
好似要2K
用緊Samsung Q70t電視
一路都係2.0 喇叭睇戲+聽歌
心郁郁想買Samsung q60t soundbar
見二千幾
有冇用家分享下?
係咪要買埋SWA-8500先叫完整
巴打買咗幾錢
想問下十仔可唔可以擺喺電視機後面出聲?
多左時間係屋企就會想整好D
未知後置點整住,因為梳化黐住幅牆,又唔會轉窿,慢慢睇吓點攪,不過其實我好少時間係屋企屋企人好早好早訓
兩三星期前先8800-8900買貴成二千蚊咁制
你豐澤買?我見個價一樣
Av 奶
請問有冇人知

點先知條三星Q900T係唔係出緊Atmos?個led mon會唔會提示?
其實如果我個ps5用hdmi接駁落電視再hdmi駁落soundbar
同ps5用hdmi接駁落soundbar再hdmi駁落電視

會有咩分別?會唔會話駁咗落soundbar先啲聲會靚啲?
係先斬後奏嘅情況下條jbl bar 9.1 今日終於送黎屋企,比隻乸串左幾句,就開始set野,係電視個Netflix 成功出點到燈,係出atoms dd+ ,講返少少我係用行q95t,jbl都係行,不用係cal個到就仲未成功
今日問左av奶
前者會畫質靚啲 因為行2.1
後者音質靚啲
邊有關係 部份soundbar一樣有earc port一樣行到hdmi 2.1 睇你手上用咩電器同線既姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞