Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
旺角友誠訂8890(一個星期前)
唔係呀 我用sony電視 同埋我都抽唔到PS5
用緊Q60T 想請教下有冇人知平時聽歌用咩mode會好d

比如睇YouTube 演唱會咁 成日都好似要開到好大聲 人聲超細聲咁
我平時用surround
但好少睇 YouTube 都係 Netflix 最多
無察覺有問題 人聲通常正中間聲道出
我都諗緊要Q60r定Q70t 好, Q60r個價真係好抵屌
不過真係要聽下先決定到
買咗套Q900T+9000S
但套9000S 連左q900t 都無聲
淨係q900t 有聲,有冇人知要點搞?
要睇你播咩同點播
仲有點駁啲嘢
同問
我套嘢同你一樣

試下adaptive mode或surround mode
你搵到60r 邊度有貨?
唔明,播咩都無聲,同埋駁法應該都跟足說明書
你係話後置冇聲嘛

我有時播啲根本唔support Dolby/DTS 格式嘢都係得前面有聲

不過都只限用電腦hdmi out to soundbar
唔知你情況係點
試到了,但一行earc 就無得揀mode
我明你講咩了,但已經係揀有atom
price.com有人報價咋
唔知有冇貨
無的 絕種了
如果睇緊有atmos嘅片surround mode 將不能改變
所以atmos 就用唔到後置?
JBL Bar 9.1全線$10000 up
啫係60t 同70t揀
atmos正常後置有聲
想問各位師兄
想入一條有埋atmos既話,有冇邊隻推介
筆直5000左右
Samsung hwq70t
連一對後置
有無用緊jbl 9.1 嘅巴打有呢個問題?

我買左兩個禮拜,發現如果部電視熄左長時間再開返嘅話,條bar 就會無聲,要蚊電線再插返load 一陣先變返正常

呢個情況如果電視熄隔一陣再開就無發生,多數要熄左耐一段時間電視再開返先出現呢個問題

想問下有無巴打試過?部機睇netflix 果d atmos 都照出到無問題的

利申用緊sony x9500h
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞