Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我用jbl我本身有得校
你個receiver 起邊度!??
咁勁嘅 望落唔見有電線
就係隔離張木檯下面,線sofa遮左
求救

剛入手jbl 9.1, 用apple tv 睇netflix 出唔到atmos, 靜係出到5.1 pcm

Connection如下:

Apple tv (用送果條hdmi)-> bar -> tv

請問各大神我做錯左d咩? 係咪apple tv 要搞setting?

settning 自動應該已經認到atmos,試下update firmware...好似好多jbl都有咁既bug
條bar連左wifi後就自動update左,定係要其他方法update? Thanks!!
咁confirm一下送果條hdmi 線係咪 最少係2.0
或者出去買一條
如果hdmi無問題,係咪即係條bar換得?

買條bar都係唔想煩,估唔到今時今日的影音野仲係要估估下
多口問一下Netflix 係咪4K plan?因為好多人都唔知要用4K plan先有atmos,同電視用咩?可唔可以試下電視去soundbar 點唔點到燈
Netflix轉左4k plan先試, 應該即時生效? 其實我唔知邊d戲先有atmos, 我搵fast n furious 7 黎試

電視係五年前買既samsung, 唔知model, 只係知有arc
係咪要有earc先可以由電視轉atmos去bar?

同咪部電視應該解唔到atmos
我就無試聽過 但網上好多人話8500好廢 佢只係有齊label 咁 atoms感覺等如無

2000蚊黎講 係216架啦
唔知950t會唔會大減價呢
唔該爸打 得閒去下試聽兩隻先
有冇巴打放HW-Q70T?
應該會嘅
Q80R臨賣晒都清價減價
不過睇樣Q950A好似變返做金屬殼
如果個mon變返前面我就唔會買Q950T啦
你部咩電視?
5年前的samsung 有arc

剛買左hdmi2.0 cable再試, apple tv netflix都係無atmos, 但apply tv/ movie 有, show dolby atmos multi channrl pcm

咁即係個setup出到atmos? 如果係既話可能個netflix 4k plan生效? 或者netflix 出atmos仲係有bug
唔係好明?你宜家剩係Netflix無atmos?
我宜家先睇呢個post,ff7係無atoms,你睇極速求生個套一定有,姐係f1個套,其實Netflix唔係好多片有atoms
Netflix 直接search atoms 可以搵到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞