Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
正唔正呀巴打
幾銀??~~
想買Q70T
但60T 好似平好多好吸引
淘寶買jbl9.1既真係抵撚死
心思思想淘HW-Q70T
運埋黎都平1000
岩岩買左samsung Q70t

想問低音調較-6 至 +6 係咩意思?
我感覺到個低音唔夠勁 應該點較?

另外對後置想大聲啲 想問有冇得就咁較對後置??
DENON 216 每幾分鐘就會MUTE左一秒,有無人知點醫
睇說明書啦 點教你啊
爬左陣文 都無咩方向簡咩soundbar好,個subwoofer 係咪好緊要?
本身睇緊Sonos Beam ,見佢靚同software似幾好,但個subwoofer 要另外加 $5千幾....
定係應該考慮 samsung, sony 平d既款 (e.g Samsung Q60R) ?

利申:用iPhone,平時Apple Music 聽歌﹑netflix睇戲多
唔關事,就算港行都一樣解決唔到,當然唔排除等多一年半載會再出 firmware update 嘅,但睇個勢都拖咗咁耐,唔似會嚕
yes

揀 trem > bass > audio > rear > rear
第一個 rear 上下就係on 同 off
第二個 rear 上下就係 -6 到 +6
後置說明書 真係無講
post76見人話jbl firmware解決左arc出唔到atmos個問題wor
係唔係水貨嚟?有英式插頭?
有無ching 指點下
想問個hwq70t 本身connect到後置同低音炮
熄左電視 一開返 又得返主體有聲
後置同低音砲 變左紅燈
又要重新id set
想問係咪每次一開電視都要重新連接?
係水貨
舖頭俾埋3腳插
正常係唔洗再重新連接
係囉 我再試多幾次先

另外 想問你地用完 熄左搖控個power
會唔會熄埋電掣?
唔洗啦

同埋熄電視 個soundbar 識自己熄
係PRICE度買?見到有二千頭嘅
但我部電視 係啲7年前電視 唔係智能
都可以電視熄 soundbar自動熄?
咁無野
呢個係駁番近年Samsung 電視先work
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞