Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
自己睇下 Boss 個包裝上面嘅 label 就知,佢係自成一角唔玩人地 d 通用制式,而且上面一塊玻璃過冇 upfire 單元,價錢貴。齋聽歌 ok但睇戲就唔洗比較
無聽歌咁爽,你可以去試下就知,記得叫佢 開埋 bass module + bass volumn 80-100
價錢其實唔算好貴啦
單一條 soundbar 6千尾,
上面巴打講緊個 d soundbar 都連埋 subwoofer 同佢比,價錢都成皮啦
e.g jbl 9.xx 個套
bose 個 bass module 都係 6千幾,其實差唔多價錢,玩得成 set 係呢 d 價位上下
有冇denon s216 user分享下你地打機開咩mode多
我求其用movie 廢事較
Bass調高幾多格)
*?
bass我用2咋
啲bass比我想像中勁
不過呢個好睇個人喜好
咁想問下如果無買後置睇戲有無少少surround效果?

自己要求唔太高, 本身有套陳年幾千銀5.1 都接受到
Amebo 好似賣點係定位
,鋪頭無cal 過應該出唔到效果,同要bass 埋佢預左你自己加十仔
係有 surround 效果,粗粗地係 電視 youtube 打 testing surround 既片就試到分別,但係我之前講過,感覺上 d 聲聽落雞雞地 level,唔係好掂 ,外國 version 個隻會好 d ,之前問過不過香港區無賣。
Yas-209 同 HT-G700點揀好?
無買 surround speaker,係會有小小效果,好似將個聲疊左係後一層既感感覺,遠左咁,但無乜意思
我上個week 15k 入左手
Soundbar去邊頭睇好
個價ok wo
咸片生活
209 for sure
屋企本身用緊Denon AVR-X2000,父親近排拍q難左,之後想換soundbar,淨底左右2舊喇叭可唔可同soundbar一齊用埋 同埋係咪都係去av life睇多?
新手爬左陣文學緊,好多唔識,求指教
G700 好雞肋,有atoms 但無sky channel,連後置都無得加,仲要貴過三星Q70T
你一開頭 都係講bose 700 + bass + sur
先拎jbl 9.1嚟比
6000尾 計性價比 基本上都係 三星 LG 玩哂
g700 唔抵買 z9f 好似仲好d
209可以加後置?
Yamaha 後置好貴,2000一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞