Soundbar的決擇,求解答 (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
2000$budget有冇推介睇Netflix多
好似9xxx
後置多2個天空聲道
我見price.com細鋪都報到$10500,超咗1萬心理關口,所以冇考慮
所以15/16
t450好似冇HDMI入
唔會掛,HDMI in out好基本
如果睇Netflix 嘅Atmos 戲,係咪要電視同soubdbar 都支援Atmos 先得?定係只要soundbar 支援就得?
要兩邊都支援先得
真係好垃圾
唔怪得咁多人放
想問下Sony HT-S200F 或者 JBL Bar 2.0 All-in-One Compact, 算唔算正常?
巴打放左未 我有興
有冇人屋企電視係*** q70t
同soundbar係Denon S216?
用Sony 49X9000E
依家想買條 $5000既soundbar,係咪得HT-Z9F揀?主要聽歌同睇Netflix

我部電視係咪出唔到Netflix 個Atoms?
Atmos
想一條bar 過
平時netflix 聽歌
Sonos arc 得唔得
5000 budget 仲可以睇埋hw-q70t 至於揀邊條好取決於你需唔需要條soundbar有兩個hdmi in位

係出唔到 要買部Apple tv 4K 駁soundbar再駁落電視
佢無sub仔,如果鍾意bass勁的,就要另外買,要幾千蚊,或者直上ambeo,都係知無sub仔,不過呢條bar本身個bass都勁過arc
Ambeo 個價貴到玩 Hi-Fi set 咁嘅 level,其實哩度有冇巴打有買
咁其實我揀 support atmos既soundbar係咪多9餘
都唔係 加Apple tv 4K已經解決
就算唔加 電視都可能會成日換 soundbar就未必
睇你個人
想買條stage v2都無人送貨
如果我用MacBook 播片,可唔可以用Z9F出ATMOS?
你上76睇,真係幾多人買,有啲屋企放唔到5隻實體喇叭,又想好的,就會買呢隻,好多都話soundbar 一定唔夠實體好,鬼唔都咩不過唔係個個屋企都擺到,就算有人送都無位放,只不過可能係冇選擇之中一個選擇
可能要試 因為用電腦depends on你用咩方法睇netflix ,要你本身播果個app support先得
(i.e. Firefox/chrome睇 netflix係出唔到4K ,even你個mon/電視/netflix plan有4K)

Safari近幾個月開始support Netflix 4k同DV 但atmos無提到 所以唔知 前提係你部macbook要係2018年後款做到atmos decode先
如果有以下呢兩條
denon dht-s216 $800
lg sl4 $1100
各位ching會點揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞