[Mac撚] 用家/買機集中討論(51) 爆買M1 Macs白老鼠圍爐區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我相信Apple好早已經開始將mac os搬落arm度run,內部測試左幾年先推出嚟,M$即整即推根本唔會追到
now this is a deal breaker
有多兩個usb a/ sd card reader/ hdmi 係部pro到就好
marketing唔駛咁頭痕
近年除咗個鍵盤所有問題其實都係intel 事
MacBook m3
MacBook Pro 2018 得DDR3 (苦主here )
MacBook Air/Pro 過熱等
錶post巴都過嚟
裝Steam開Two Point Hospital好順
有冇人裝idea試下
我成早都嚟跟坦克巴,國絲巴佢哋學嘢㗎
等等
Coding未必需要gpu
最大藉口係部mini無得上big sur
我冇你咁爆
都係1TB hdd + 250GB ssd做fusion drive
上下網好夠用
用PS執下raw都仲好ok
不過用AE做vdo嘢就堅弱
原本想出新iMac
好彩衝動過後冷靜到
寫完冇得Run
收皮啦你
一開始不停係到洗版話買既戲on99做幫手做白老鼠
呢家見過風個個讚就係到跟風
好嘔心
一日爆咗上一個post

連埋之前個post差唔多有800個要追,追咁4頁之後果斷放棄

見有人報捷話office冇問題,咁我想知affinity係咪都正常?
睇你用途係咩
做下assignment 你用i3都run到
但AIML有GPU就好啲
Air好似Export 1個鐘嘅4K 同Pro 差唔多
flutter 用ios 咪得?
多謝咁多位 。

我等再多啲分析片先決定邊部
想問下咁多位買袋底版Air嘅巴打,會唔會加Apple Care+?
我而家都無買
做咩? 你自己都覺得自己on9仔對號入座?
而家top spec 都係4+4

之前傳嗰粒a14t都8+4 升100%其實唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞