[Mac撚] 用家/買機集中討論(51) 爆買M1 Macs白老鼠圍爐區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
又未咁快執嘅
始終PC個environment 唔同
Windows個system多咁多legacy 野
又唔似Apple 咁有 "Courage" 去轉architecture

不過講到底content is king
一日ARM Windows冇App用
粒U識飛都冇用
原本我仲諗住入intel版
需家衝M1 不過16GB無貨
但係收貨人個名同apple id都唔係我本人,咁點算,我係買俾自己用
要改番張單個名掛,對唔到名唔會俾你買啦
明白,唔該晒你
我想用,不過應該放唔返出去
side car ipad 算唔算多個mon
M$而家應該好驚
6月買左i5 眼濕濕咁爬緊文
除非你真係做啲好heavy嘅嘢
如果唔係我覺得用住一兩年先都無妨
等佢個殼大改再買囉
未必
我公司仲用緊internet explorer
有d野一定要用ie先開到
我部2018mbp都係一Skype就起飛
講吓用咗一晚嘅感受
啲電好勁 返工前由76差到去91
用咗6 7個鐘 跌到85
完全聽唔到個風扇轉
office暫時完全正常

不過sidecar好似壞咗
好正常,A12ZGPU效能都已經介乎960M與GTX1050之間
我都諗緊借人 acc 買
wwdc預先話要轉arm,之後就出bts優惠當補償intel機
我6月買佢都補返AirPods俾我當係平咗,算係咁
apple id, 收貨人,信用卡持卡人
呢三者唔同都買到?
Apple收起哂啲Intel MBA唔賣果然係有原因
仲賣嘅話根本係對消費者唔負責任
Feel 到當年出iPhone 果時又係巨硬同煙條笑9apple,最後就.....上面巴打講咗呢次係革命性update 效能夠,省電做到真正流動平台,仲可以用埋iOS apps,我冇用過Mac睇嚟今次終於轉會
第一日返工果陣, 老婆因為都係WFH, 係到屌話我部電腦嘈
搞到都好想知新果部如果開住個google meet/skype依d係咩環境 
你指新MBA?
呢部冇風扇所以完全唔會嘈
唔熱又靜,iPad Pro咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞