[Mac撚] 用家/買機集中討論(51) 爆買M1 Macs白老鼠圍爐區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
不過冇得升big sur
TR 3990x
坐 屌打intel
望 屌打amd?
係又唔差 最緊要有平腦用
咁無問題啦
反正出事既多數係ios 果邊
Total War: Three Kingdoms開中等畫質,1440*900都幾順
M1X , iMac , 8 power core , 32Gb ram.
以前舊機裝catalina都叫完美兼容,今轉big sur好似冇完美升級啦
一定係咁..
apple 攪新野通常都收埋兩三年
好想買16吋
真係做嘢都好 成個星期唔充電不是夢
舊款有燈MacBook Pro 上咗Big Sur 順過之前Catalina

Big Sur 可能真係大執過啲Bug
上兩日已經block 左佢啦
點解好似好多人鍾意512多過1TB

唔local 剪片 又有online storage 既512 真係perfect

認得你
你係買左macbook pro 512gb既巴打

想問下macbook pro 2020 同 m1 用起上嚟分別係咪真係好大
er...
apple啲 storage好貴?
定係淨係我咁窮會諗依啲嘢
Apple 1TB 快過 512GB㗎
想問如果有齊pc 同mac , 想用同一set mouse keyboard, 用usb switch 就得?
我部機未收到
佢Samsung 打手係咁
淨請到啲低學歷渣滓

佢眼中Intel CPU 單核變雙核都會double 用電
係 我明白 但係所有ssd都係咁架啦
不過佢條price curve始終係(係我角度)有啲steep囉
我見好多人都用到wow一聲
但我呢家用緊macbook pro 2020 4 ports 暫時未諗到原因換機
唔會 overheat 已經係賣點
不過無 32gb ram , 同埋得 2 port 就真係差啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞