[Mac撚] 用家/買機集中討論(51) 爆買M1 Macs白老鼠圍爐區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想問D BT app 用唔用倒?
Apple store 有現貨?
買左咪可以光明正大討論囉
有3款,

8GB ram + 256GB
8GB ram + 512GB
16GB ram + 1TB
我前日買homepod mini 佢都要問我加唔加ac+
用MacBook Pro 就係貪佢有四個usb-c,佢整兩個算係點,第二代先吱牙膏?
AIR 金色8+256 可以WALK IN 買?
諗住買air
但8gb / 16gb 諗咗好耐
見到d review air 都可以做到d heavy 野
cancel 咗乞兒版, 加返16gb

變咗12月
有冇咩hub推介?
M1 MBP打機測試
預期啲game肯更新就會有更好表現

https://www.youtube.com/watch?v=Cu8gEq-Os_E
好似500 蚊啫, 豪俾佢有咩所謂, 但好心蘋果唔好要員工hardsell到乞兒咁, 真係好難睇, 我去日本啲apple store 都唔撚係咁
M1 已夠人
係$119咋,好抵屌
* Apple 教育優惠適用於在學及已獲取錄的大專院校學生,以及各年級的教職員。教育優惠並不適用於 Apple Retail Store。詳情請瀏覽 apple.com/hk-zh-hiEd/shop。

唔好再問有冇得教育價有冇walkin
有時可以係SOP 一定要講 佢地做細嘅冇得揀
拎iPhone 12 時特別明顯 一定「擔心」你有冇charger
唔好再問教育價有冇walkin
Pin this
《六碼筆畫》G6輸入法

M1 MacBook 用到? 佢顯示話有問題
啱啱狗衝誠哥度,新macbook返咗貨
入咗8+256敎育價唔駛7千,好撚低
誠哥教育價可以walkin?定係巴打你只係去拎貨
應該係香港過往太多staff冇講
到真係出事就會俾個客屌「你冇同我講過喎」嘅閪case

以前外國都試過老麥賣熱飲隻杯冇寫「HOT」
結果俾啲閪人告得入嘅成功案例
冇追post 對唔住
用logic pro是咪最好要買大啲容量唔是搵食,業餘興趣
仲諗住買袋底Air添
rock煙,,可以用敎育價
不過佢哋對得好仔細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞