[Mac撚] 用家/買機集中討論(51) 爆買M1 Macs白老鼠圍爐區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
係咪㗎
Mac laptop係咁都好耐
係iMac先會低速keep住轉
我唔知做咩pages嗰堆變到咁撚柒
請問用學生優惠價買,收貨既時候會要我出示證明?
收貨唔會,但你落單之後會叫你提供證明
落完單一陣會收到email叫你交證明
留名
MacBook Pro walk-in 係咪冇貨 一定要上網訂
256+8 有in store pick up
收貨我媽收都得?

又一城walk in買到M1 MBP13 16GB 1TB,未得閒拆

好似jailbreak iOS鳩砌themes嗰d業餘icons咁...
睇完m1 macbook pro/ macbook air review
好想掉撚左部macbook pro 2019
課金換機
Caldigit TS3+插MBA基本上冇問題
第一代都咁
引述返上個post邊方明巴打嘅留言

yes
我地對上個post 傾過

如果出年M2 抵屌有大躍進就trade 呢部最平嘅MBA M1
所以M1 機型越加得多錢就越會concern 蘋果第二代產品大躍進

另外MBA 衹係貴過Mac mini 少少就有高汁芒, keyboard, trackpad, 電池

加下仲有埋stress test 證實sustained workload 都有MBP 80-85% 效能
連最後一個要加錢上Pro 嘅concern 都消除埋

[/quote]

我都打算咁做,想請問下會唔會幫部機買埋apple care?
學生哥決定買 16+256 MBA
再加埋外置1TB SSD
Apple 加SSD真係好貴
我預咗係白老鼠機
所以唔會買AC+增加成本
手頭部12吋粒u唔撚係垃圾intel係m1嘅話就per鳩fect
Apple幾時翻兜12吋
其實我哋係一早應該要有依個performance
只係on9 intel係到zit牙膏 屌
1TB太多
變做512即去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞