[Mac撚] 用家/買機集中討論(51) 爆買M1 Macs白老鼠圍爐區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
咁玩嚟都冇意思啦
我都想知
我都係
Excuse me
Does iStat Menu still work on M1
官網同 Mac App Store 買有咩分別 官網仲貴啲
頭先睇咗幾個Test
LOL 睇Setting 睇場景可以跑60-100fps
City Skylines 好似仲順過我部Desktop

但哩啲Game 全部都係x86 Base 行Rosseta 都有咁嘅Performance

可以去衝袋底機了
試左裝ipa檔基本上100%成功
連日本game都玩到 痴撚線部野無限潛能
要裝Autocad係咪唔駛買住,應該未裝到
app store版少啲嘢
(但我唔記得係咩)
用咗一日MacBook Air
我會想Apple照番呢個款出一部15-16寸
雖然講咗N年
AIR OR PRO?
App Store版閹左sensor同風扇改轉速,因為Apple唔俾
有無人都仲係用緊MacBook Pro 2015?
心大心細換唔換好
MacBook Pro 13 16GB ram 1TB or 512
你地會等現貨 定 而加網上買等12月拎
Air
國絲巴可唔可以講吓駁mon長用一陣有幾熱
8gb定16gb ram
坦巴想問問
App Store Dl 嘅iOS App 係咪搬唔到去External Storage
Pro 13 16GB ram 1TB 有現貨
但16GB ram 512gb唔會有
同問幫推
過左兩日
有冇人試過啲舊hub用落新機度有冇問題?
記得出之前坦巴話有少少機會未必相容
笑死一日推爆一個post
經Caldigit TS3+駁一個4K mon
同時run Cinebench R23 10分鐘加重loading
function key頂有少少熱
但依然涼過任何一部冇插ext mon冇做嘢嘅intel mac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞