買電視機換電視機集中討論區 (20) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
煩惱緊 唔係好識 求推介
想買部電視放房 43吋?

Samsung Q60T
samsung tu8000
Tu8500

LG
LG 43UN8100PCA

Sony
sony x8000h

4K電視 睇下戲. Netflix YouTube apple AirPlay,連下macbook 同ps4
55"
AVOUTLET仲平

Samsung 43" TU8000 UA43TU8000JXZK
$4080行貨
Sony X80H 43吋智能電視 KD-43X8000H $5090
百老滙
睇左幾間
呢個算最低價啦
唔該哂 因為我都諗住買c9kh 諗緊深水埗細鋪買定點
但如果百老滙都做到12000梗係去百老滙買
$12000-超市$1500 = 抵屌, 仲平過細鋪
百記我見55x9500h 賣$18000, 再送2000蚊超市coupon

出面avoutlet 果d 都做緊14800, 百記仲貴d
55HX900H出咗?
等咗幾個月都未賣街....
話說最近搬屋,由梳化背到電視櫃大約6尺距離
苦惱緊以下幾項
Pan記 50Hx700h
*** 50tu8000
Sony 55x90h 支水貨
平時都會睇電視,Netflix

Pan記又驚佢慢
***自己未用過
Sony水又冇保
想買部49吋電視,爬完文揀淨兩部,Sony X8500H同Panasonic HX900H。

Sony X8500H係android tv,系統好似好啲 ,但係無local dimming。

Panasonic HX900H見人話性價比高,但個系統好似差啲,比較慢。

真係唔識揀。
X9000H

仲諗住買CX打PS5
仲有咩選擇
X9500H先啱
終於將部P記TH-50HX700H裝好...Login YouTube超方便係電話度撳個掣就得
當冇hdmi 2.1
睇下邊部有freesync同低input lag
不過PS5開光追冇4K60
之後GAME 4K120都好撚多限制下
睇你用嚟睇咩多

雖然HX900H有local dimming,不過佢只係edge led,唔係full array,local dimming個效果無你想像咁大。另外,P記宜家個os睇youtube、netflix就絕對唔係問題。

而Android又係兩面刃,雖然有app用,但係有時亦都有唔穩定要soft reset呢個問題。如果打ps4/5,就迷信啲揀Sony。同埋要要Airplay就X8500H。
3.5米距離買罪大65x7000g好唔好? 淨係睇youtube多
x7000G 唔建議啦, 太廢

Sony X80H 65吋智能電視 KD-65X8000H $12980
望望先 有無巴打買水貨中過伏
買水貨就買SAMSUNG/LG啦~起碼可以轉區變行貨
Q80R 貴過 q 80T ????
Q 80t問過唔駛萬二
上年Q80R, Q70R係高一級

Q80T, Q70T係COSTDOWN左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞