買電視機換電視機集中討論區 (20) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Sony國行, 冇ChromeCast, 冇AirPlay2, 冇HomeKit, 冇GOOGLE PLAY

需要自己安裝YOUTUBE, NETFLIX

每次轉台/開關機, 字幕會自動跳去字幕2, 即係英文/殘體
upgrade跟大陸, 畫質理論上一樣
我冇用過國行, 所以唔清楚
想問下部lg55cx

睇Netflix 多
但遲下都會打下ps5
見佢有2.1又g-sync
如果x9000h 邊部好d?
唔該晒巴打詳盡分析
你覺得淘寶買博得過嗎 咁既價錢真係好吸引
LG 55CX應該好過X9000H, 唔同級別

不過55CX要小心D用, 打機怕燒印

2部都支援PS5
淘寶買你自己識轉區冇問題, 不過記得打木架

轉區唔可以係大陸做, 因為佢會CHECK IP

我自己就唔會博淘寶, 情願貴幾百同有入國行既鋪頭買. 因自己冇電話轉區, 運送時出事就TOTAL LOSS
好 明白晒 唔該巴打
如果我睇波 睇YouTube 你有咩心水推介
SONY 55X9500H

SAMSUNG 55Q95T
落場自己睇下先決定
本身諗住買43吋8500h,最後扑槌買8000h
依家買唔上唔落咁,驚下一部更新又會想換
都係平平地粗用算
43寸好衰, 個size本身d機就唔上唔落
好ge HDR電視都要48寸以上
4K120hz 43吋真係無選擇定係三千蚊求其買一部4K頂住先,見到Sony 8500G有100hz有無巴打入左?
根本高階最少都49"
X8500H個100HZ係面板黎, 唔代表HDMI可以食4K120HZ

只有Z8H/X9000H先可以HDMI食4K120HZ
都係差個100HZ PANEL姐, 平平地用住先
大家睇sony嘅電視機會唔會長期開逼真化
好似睇得耐對眼feel到少攰
我用 標準
進階對比度增強 - 關
區域控光 - 高
X-tended Dynamic Range Pro - 高
中性色
motion flow - 平滑
睇盒邊有冇寫 Made in Korea
竟然仲係made in korea
個包裝盒made in korea
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞