買電視機換電視機集中討論區 (20) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
55"以上既G同H係一樣
唔值
8000H就唔好用原廠掛牆喇,唔值
就算係平啲個隻WL450都超過左部機既十份一價錢

原廠掛牆機價唔過15K都唔好考慮
又話唔係原廠,跌左唔包嘅
巴打有無推介
8000H計落部機個價都唔洗10K, 但係個掛牆架已經去左1K
除非之後換機都有打算換返罪大啦,唔係個架唔洗旨意用得返
不過可以講埋就算有舊既原廠掛牆你就算之後買返罪大既機上牆係一樣照收安裝費,又幾舊水

所以自己衡量下成本同風險
外國撚
可能會買PS5 但X95H又無HDMI2.1 唔支援4K 120hz
但X90H畫質又無咁好
49-55吋 仲有咩好選擇
8000H 6000蚊左右
我見大家都講緊用NB 架,係咪要whatsapp 佢地先知邊款架岩用?
可以問下先
呢類萬用架多數咩機都掛到,因為預留左好多螺絲位
LG CX
有無人用緊SAMSUNG水貨電視???
你淘落嚟定細舖訂?我見有幾間6千到,聲稱會幫手裝埋d apps

裝app應該簡單
我反而驚電源線唔啱

屋企只可以買43吋同埋主要睇波 (幫襯左4K睇波PLAN)
諗緊 43X8500H 還是 43TU8500
但rtings 兩部都未有報告...(得兩部近似...)
其實係咪唔洗諗 直衝43X8500H就OK?
求指教
直衝43X8500H就OK
淘好貴
同香港水貨差幾百
都係係香港買算
我想問用緊q70r 65 吋
駁部電腦係咪native 出到120hz refresh rate 打機?如果1080p
我買55x9500h
平水貨鋪1500蚊
想問下咁多位巴打想買部電視俾2老,多數睇電視,最多有時睇下bluray 電影,唔打機唔睇波,budget 5000左右
睇左一陣間post, 係咪Sony KD-43X8000H 或者Panasonic 43gx800h 呢2個選擇? 咁2部邊部會好d? 謝謝
想請問以前裝電視架俾55‘’W950a, VESA係200 x 200

而家新65‘’X9500h 係65‘’。

睇番張單個架係55-75都得但要加翼

係咪好似圖中咁加

兩部差唔多, 不過有新買新Sony KD-43X8000H
要高可視角, 低對比度, LG UN7400

要低D可視角, 高對比度, SAMSUNG Q60T
要高可視角, 低對比度, IPS PANEL, LG UN7400 $3920

要低D可視角, 高對比度, VA PANEL
SAMSUNG Q60T $5800
SAMSUNG TU8500 $4580
SAMSUNG TU8000 $4180

睇BUDGET
建議買VA PANEL, 對比度真的高好多
SAMSUNG 43Q60T $5800
SAMSUNG 43TU8500 $4580
SAMSUNG 43TU8000 $4180
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞