買電視機換電視機集中討論區 (20) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
以我所知TrueHD同DTS HD本身可以向下支援
問題係TrueHD Atmos唔可以向下變DD+ atmos, DTS X亦都唔得
Sony 電視個youtube apps睇唔睇到HDR?
謝謝分享,等我今晚返去再cal吓先
A9G 啦
A8G真係唔多掂
AV OutLet 高清專門店

Sony 43吋智能電視 KD-43X8000H $5090 此價格已扣除禮品/贈品

Sony 4K超高清智能電視 KD-43X7000G $3550 此價格已扣除禮品/贈品
Sony支那版好多功能冇左呢, Chromecast, Airplay, Homekit, Google Play

轉台有聲道問題, 字幕問題

SAMSUNG, LG支那版就OK, 轉個區就=行貨版
睇到
x9000e嘅睇唔睇到?
睇到

我就是用49X9000E

另外X9000E剛出了新FIRMWARE更新, 順左快左

https://www.sony.com.hk/en/electronics/support/lcd-tvs-android-xe90xx_x90xxe-series/kd-49x9000e/downloads/00016875
仲未收到更新
用USB手指自行更新
我係 55X9000E, 早兩日收到更新, 已update

罪大算係o甘, 17年買, 接近4年都仲有update firmware
因為D, E, F, G都係用同一套系統, 所以有更新就一齊
上網搵到資料, SONY好似整緊ANDROID 9.0比D, E, F, G系列
我部49x9000e youtube睇唔到HDR...
你部49x9000e係HK版?

youtube 搵4K HDR, 播緊果陣開畫質設定, 佢會顯示HDR字樣
想問下x9500h 個sony logo隔離有粒黃色燈,時有時冇,係咩意思?
係 LG同生腥一轉區就OK 不過佢地支版平4成左右無SONY減咁多
原來有HDR我見youtube冇得揀開唔開以為冇
想換電視,但因為屋企位置問題
唔可以大過43吋,唔可以買左/右腳座既電視,而且亦都上唔到wall mount

暫時睇中43un7400pca 同43un8100pca,因為佢係流線新月型座檯架一隻過....

有無巴打知道除左依2隻models 之外,仲有咩好介紹
BUDGET?
AV OUTXXX

Sony 43吋 KD-43X8500H $5980 此價格已扣除禮品/贈品

Samsung 43" Q60T QA43Q60TAJXZK $5700 此價格已扣除禮品/贈品

Panasonic 43吋 TH-43GX800H $4790

三部中SONY最好, 左/右腳座問題你睇下得唔得, 唔得就只有LG
sor
五千內
感謝巴打
不過現有電視組合櫃放唔到左/右腳
咁43un8100pca, 已經沒有其他選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞