買電視機換電視機集中討論區 (20) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
AVOUTLET係賣呢個價, 不過已扣起贈品
我覺得PS5行到4K60已經好好, 應該唔多機會用到4K120

比我會選A9S

不過LG CX48全面支援PS5

SONY要下年先全面支援PS5, 今年得X9000H

如果你好著重打PS5, 就LG吧
可以參考返#924
兩者最後我揀A9S最大原因係我玩完所有settings之後都只有A9S嘅色畀到嗰種眼前一亮嘅感覺
兩部機要玩到盡都要加埋Shield TV 同埋 NAS
55寸Sony 電視
買x8000h定x9000h好

X8kh就$9600 送套Sony 5.1 soundbar
X9kh就$12000 得超市$1500 coupon 同psdollar $1000
點簡好
明明佢地都係用一塊OLED板
唔明點解Sony 唔做120Hz
底板未SUPPORT到
X9000H啦, 各方面都冇得比
新手上路
研究咗好耐,想買55吋電視,睇啱 罪大 55X8000H 同 Pan記 55HX900H, 兩部都係around 1萬左右。

心大心細唔知買邊部,有冇高人比下意見
PANASONIC TH-55HX900H

兩部唔是同一級
Marketing
Sony 電話一樣X1II明明係旗艦但都冇X5II嘅120Hz
HX900H勁好多,除咗唔係Android TV同冇Apple HomeKit
想問多一句
咩原因令你會選A9S
有冇巴打最近有格過X9500H價?係咪都係AVLife 最平?做緊咩價錢?Many thanks!
X1 ULTIMATE 影像處理器
唔該晒兩位師兄
梳化背同電視距講兩米,買55寸會會唔會太大?會唔會頭暈或者要追畫面?
唔會
LG OLED 電視行VRR會出現問題,如果諗住買黎打PS5可以唔洗諗
好似得Sony 同LG出事
唔知三星點
師兄邊到買?
想問下見到d 鋪話此價格已扣除禮品/贈品 即係咩意思?

我見百老匯賣55x9500h 有超市2000蚊禮卷送

出面price.com d 小店我見平d, 但係咪喺果d 買嘅話會無sony 送嘅超市禮卷?

十年無買過電視機求解答
咁呢個距離49定55比較好?
咁多位ching,HKTVMALL$4000以下有冇邊度電視係抵買架?主要想43-49",多數用黎睇netflix同打ps4

但最好問清楚鋪頭點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞