(穿越、商戰、組黨)回到1998,再經歷四個寒暑

1001 回覆
104 Like 3 Dislike
大鳩志比人害鳩死
大鳩志比人害鳩死

quote文
一定俾人話:風水佬幫唔到自己趨吉避凶
衰心軟自己攞嚟
Block返兩件quote文嘅傻鳩
當初就應該趕盡殺絕
趕嗰兩條仆街走
其實阿登都唔係咩太壞既人啊...
Quote 文已經仆街

Quote上Quote 係仆街中嘅仆街

Block晒佢

同姚智風一樣
sor
一時心急
放過阿登啦
嗰個真係仆街仔喇
敗登
push and wait
謝謝
文呀
我被帶到警署,瞧著牆上的時鐘,我無可避免錯過了這次活動,我並不擔心會因此遭到檢控入獄,保母車上的毒品都不是我的,至於那些毒品的來自何方,自然有警察去調查。

那些帶我回警署的警察,知道我的身份,態度尚算客氣,我保持緘默的權利,並要求致電給律師,他們很快給我作出安排。

一小時後,菁姐連同她的律師朋友便趕來警署,在律師的陪同下,警員為我筆錄口供:

「成皇志先生,我地喺你嘅車上搵到100克嘅氯胺酮、50克嘅安非他命同少量嘅搖頭丸,係咪屬於你?」

律師提醒我:「成先生,你有權利唔答。」

我搖了搖頭道:「我會同警方台作,車上面嘅毒品我唔知邊個,希望警方可以徹底調查,還我一個清白。」

警員繼續問了我多個問題後,道:「依照成先生你嘅說法,係霍去登揸車去接你,咁即係佢有可能知道依啲毒品嘅來歷,你放心啦!我地會有同事同佢落口供。」

我向律師問道:「係呢!有無搵埋律師俾阿登?」

「成生,放心啦!我地安排咗架喇!」

警員問道:「成先生,請問你同唔同意我地攞你嘅頭髮做快速測試?」

我點頭道:「好啊!我無服用依啲毒品,咁樣做可以還我清白。」

警員拔取我的頭髮然後再驗尿,我在大堂等候結果,未幾霍去登亦走出來。

菁姐斜睨著霍去登,霍去登連忙解釋道:「鳩爺,你要信我啊!啲毒品唔係我架!」

菁姐怒道:「架車係你揸架!唔係你仲有邊個啊?」

霍去登忙道:「啲毒品唔係我架!頭先我驗尿,等多陣就有結果,證明唔關我事。」

我道:「阿登,你有無將架車借俾姚少?」

霍去登眼神閃縮,道:「姚少係都要我借部車俾佢,佢本來仲要我落去The hot girl陪佢飲酒,但我知道你今日早用車,我無去到……」

菁姐斷言道:「所以你就借部車俾佢?唉!成皇志,嗰個姚智風今次擺啲毒品落車到嫁禍你,自然有警察去對付佢;但依個霍去登我地唔可以再用,佢居然自把自為擅自將公司車借俾人,依個大頭佛係佢搞出嚟架!」

霍去登求饒道:「菁姐,唔好炒我啊!我都唔知姚少佢搞啲咁嘅野。」

我按了按太陽穴,道:「菁姐,依到差館嚟,依啲野遲啲先講,我地要應付啲記者先。」

這時,剛才帶我去快速驗毒的探員走了出來,道:「成生,你地嘅驗毒結果呈陰性,根據霍去登先生嘅口供,我地會去搵姚智風返嚟調查。」

菁姐道:「我去搞埋啲手尾,Bingo佢地開緊會,會儘快開記者會交待成件事。」

我們正要離開警署之際,有另一批便衣警員走向我們,居中的一名警員,道:「成皇志先生,你暫時唔可以離開住,因為有一單強姦案要你協助調查。」

警員這句話語一出,我們三人不禁目瞪口呆。

強姦?我強姦了誰?我捲進了一單強姦案?
肯定又係個樂宜
死臭雞真係特別麻煩
又係嗰個八婆?
成個酒吧都係人證、點屈都屈唔到去阿志到掛...
其實發生藏毒和強姦案仲好

一次過解決晒問題

順便清除茹血
純粹做單新聞出黎搏見報
樂宜如果告佢老強,算唔算斷自己星途,仲有邊個夠膽用佢。。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞