(穿越、商戰、組黨)回到1998,再經歷四個寒暑

1001 回覆
104 Like 3 Dislike
有文
唔夠喉
今晚再努力
「之前讀書嗰陣,佢已經做好多出人意表嘅野,好似之前我地一齊合作買賣史露比公仔咁,佢有好多驚人嘅諗法,都唔似一個普通中學生會做嘅野,佢嗰陣好活躍,好積極參與課外活動,讀書成績又好,會考成二十九分,啲老師同學都以為佢會繼續升學,但點估到佢入娛樂圈,由歌手演員到玄學家,再到娛樂公司老闆。」

「哦!原來之前傳妳就係嗰個史露比少女係真嘅,係呢!成皇志,你寫首合唱歌畀你同宛琳珊合唱,係咪有啲咩特別意思?」

「宛琳珊係我地公司嘅一姐,我當然將最好嘅作品俾佢啦!希望依首歌大家會鍾意啦!」

「宛琳珊,妳之前喺雜誌上面公開講過妳嘅擇偶條件,話要聰明、有上進心、有才華,咁成皇志算唔算妳嘅理想對象?」

宛琳珊噗嗤一笑,道:「佢依家係我老細嚟架!你叫我點答喎?佢喺各方面都咁成功,大把女仔排住隊做佢女朋友啦!點輪到我喎?」

「咁成皇志呢?宛琳珊咁靚,讀書嗰陣你地又一齊合作,其實你有無對宛琳珊有情愫呢?佢符唔符合作為你女朋友嘅條件呢?」

「講真宛琳珊條件咁好,我話對佢無任何遐想就呃你嘅,不過就係佢條件太好,我配唔上佢嘛。」

「你地咁講,其實雙方嘅條件都符合你地心目中嘅理想對象喎!」

「咁啦!我地依家就做螢幕情侶一齊工作搵銀,歡迎各大電影老細、廣告商嚟搵我地兩個一齊演出。」

宛琳珊笑道:「係囉!依家事業為重,其他野遲啲再講。」

「咁你地即係唔排除你地有發展嘅可能?」

我和宛琳珊異口同聲道:「未來嘅事邊個會知啊?」

記者訝道:「你地兩個果然有默契啊?」
加油呀!
又block一個
push
加油呀!

收到
其實有排都未寫到
春巴好似敘事太多 感情刻劃可以再細膩多啲 眾巴打期待已久嘅大鳩志同布甸重逢兩個人好似無點交流過
明白
寫多啲布甸
一直期待食埋宛琳珊
除夕一推
各位巴打新年快樂!
新年快樂啊!各位
新年快樂 身體健康
新年快樂!
補祝新年快樂!
推一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞