(穿越、商戰、組黨)回到1998,再經歷四個寒暑

1001 回覆
104 Like 3 Dislike
唔係
JJ?
所以真係希望佢哋可以一齊
依個進度等多4年先
選出來和簽埋的剛好9人,唔通尼個係新9餅?
係的話勁好多喎!
囡晨

係邊個 紅綠燈?

女星跳舞勁 諗唔到
完全冇印象...
老夫都無印象
Boysz 條女? 莊小姐?
吊 ..老夫 明曬

老夫 應該幾好吊

如果唔爆炸
屌... 老夫
一講老夫即刻知邊個
山豪哥最怕
一直以為會大熱當選的樂宜,對於自己連經理人合約也沒有得到的結果,感到深深不忿,覺得是布正麗和其他評審等人迫害她,而身為星旺喉舌的紅矮星日報,早已視擁有自強日報和順勢的我為眼中釘,他們一直有狗仔隊貼身招呼我,記錄了我的一舉一動,現在還拉攏失落的樂意向我攻擊。

樂宜對紅矮星的記者控訴,一時說我是高層淫魔,以權勢威迫她獻身給我;一時又說我熱列追求她,得到她的身體後,始亂終棄,樂宜編造一連串對我不利的謊言,紅矮星又附上樂宜多次出入我的工作室,其中一張照片,樂宜的髮尾還是濕濕的,紅矮星的記者以此為佐證,說我和樂宜在工作室裡胡天胡地。

這樣一單桃色新聞一刊出,立時把選秀結果的新聞壓下,紅矮星一向利用假新聞去抺黑、打壓其他非星旺的藝人和公司,不過不同的是,我不像其他娛樂公司和藝人那樣被動,我擁有比紅矮星受眾更廣的免費報紙自強日報,今天紅矮星對我作出抺黑和人格謀殺,翌日我便利用自強日報去澄清,一時間紙筆上的硝煙,讓一眾食花生的群眾多了一個茶餘飯後的話題。

正當我漸漸在這次輿論戰扳回上風之際,樂宜向紅矮星說我把開未公開發售的PD192手機送給她作禮物,這事驚動了日本手機商P廠,P廠的亞太區負責人向菁姐投訴。

我們為了應對這次危機,管理層立即召開特別會議去商量怎樣去應對這次危機。

菁姐神色凝重道:「成皇志,日本一向好重視合約精神,你同佢簽咗合約,成為佢地亞太區嘅代言人,要配合佢地嘅宣傳方針,依家喺未經佢地同意下,將部手提電話送俾人,將部機提前曝光,會影響佢地嘅銷量,依家P廠嘅日本總公司好嬲,佢地隨時告我地毀約,向你追討佢地嘅損失。你點解咁蠢啊?將嗰部手提電話送俾嗰個樂宜?」

我呼冤道:「菁姐,我無啊!我一直擺喺工作室個倉入面無郁過架!」

蔣學勤嘆道:「今次麻煩喇!原本我地打算靠同P廠合作進軍日本嘅計劃可以要擱置。」

Bingo搖了搖頭,道:「麻煩野唔止咁少,依家樂宜手上只有全香港唯一一部嘅PD192,咁樂宜嘅說話就有力好多,普羅大眾可能會相信紅矮星對你嘅造謠同抺黑。」
Yeah! 有文!
原來部電話咁用
一於炒咗元兇
留名睇點拆
Sorry 依排多野搞

無時間寫文

今晚返去盡趕
慢慢 唔急 加油春巴
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞