(穿越、商戰、組黨)回到1998,再經歷四個寒暑

1001 回覆
104 Like 3 Dislike
春巴冬至快樂,祝長寫長有
多謝
我們一行人我、布世伯、阿興、萬黛四人七時正已經到了新月酒店中菜部,由於我與謝家進的關係友好,平常並不對外開放的謝家進專用包廂,亦破例給我使用。

布世伯打量四周,道:「依間就係嗰個二世祖專用嘅包廂?咁多字畫同古董嘅?嘩!依盞燈用純金做嗰喎!有錢人真係唔同啲,望住幾百萬嘅字畫食飯係咪特別好味啲呢?」

「布世伯,靜間你食飯咪知囉!」阿興喜道:「靜間布甸姐見到阿哥搵咗間咁豪華嘅房食飯,唔知佢會唔會好開心呢?」

萬黛亦道:「如果我係布甸姐一定好開心啫!有男仔咁上心對自己。」

聽他們這樣說,我不禁有些期待稍後布正麗到來時的反應,我心想:「難得布正麗回來,應該使用高規格的款待歡迎她,不知她看到我這樣隆重的安排會不會歡喜呢?」

已經到了約定的時間,布正麗還未出現,我道:「布正麗應該嚟緊,我地等多陣啦!」

布世伯道:「係囉!阿麗應該收工架喇!過嚟都要時間,我地再等多陣啦!」

隨著時間的過去,已經是晚上九時正,我們還未看到布正麗,阿興和萬黛已經把那些花生和鹹酸菜吃光,侍應亦多次進來詢問可以上菜沒有。

因為布正麗剛下機,她沒有香港的手提電話號碼,我們聯絡不到她,阿興問道:「阿哥,布甸姐唔似係啲咁無交帶嘅人,佢會唔會遇到啲咩事?」

我道:「布甸同黃尊義一齊,黃尊義有咁多人跟出跟入,邊會有事啊?」

布世伯道:「我諗阿麗仲做緊野,都九點喇!唔好等喇!佢唔嚟架喇!叫人上菜啦!我打包返去俾佢食。」

一說曹操曹操便到,我正要通知侍應可以上菜之際,包廂的大門敞開,遲到的主角終於出場,然而讓我們訝異的是除了布正麗之外,她的身旁還伴隨著黃尊義。
同主角爭女dklm
會唔會到時成皇志覺得自己保護唔到布甸 最後真係跟咗黃尊義
看來短兵相接,男主要爆喇!
斬佢 斬佢
唔好呀
收皮啦鍾嘉恩
雖然好想布甸做成皇志大婆,但硬係覺得佢哋最後都走唔埋一齊,最愛嗰個唔係身邊嗰個... 遺憾揪心...
繼續留意

依一季會有了斷
今晚無文
心血少唔嚇得架春巴呂靜宜已經飛走埋
主角之前好似有發過夢
佢食左賭王個女
講得了斷
唔好呀 比個好結果大尻志同布甸
Lm
平安夜推一推
各位聖誕快樂
聖誕禮物呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞