(穿越、商戰、組黨)回到1998,再經歷四個寒暑

1001 回覆
104 Like 3 Dislike
六美組個團啦
到時成皇志淨係睇都飽
阿差係邊個
黃尊義?
見老豆啫
繼續留意
平時都要要啦
舊讀者留名,好耐冇來春巴個post
白龍王話布甸係皇后命,唔通真係會同文萊王子結婚...?
"成皇"志wo
火鳳孫策寫得好正

一個呂布 一個孫策

最好嘅兩個角色
應該無咩可能
以後嚟多啲
姚智風與往常一樣到The hot girl玩樂,上次那件事惹怒了成皇志後,平常他們向成皇志報銷的帳單,變成交給蓮姨負責,蓮姨沒有成皇志那麼寬容,凡是超過一百元的開銷都不會批准,他們那些到夜店消遣動輒千多元的簽帳,統統都被發回頭。

姚智風心想:「死老虔婆,揸住雞毛當令箭,唔批我啲單,大把朋友請我飲酒。」

姚智風在The hot girl依舊很吃得開,一進場那群酒肉朋友看到他,便過來與他打招呼。

那名在大台工作的六綫奀星問道:「姚少,得你一個咋?阿登呢?」

「唔好講佢喇!船頭驚鬼船尾驚賊,佢話聽日返早,要早啲瞓。」

六綫奀星豎起拇指讚道:「都係姚少你夠把炮。」

「係呢?樂宜到咗未啊?」

六綫奀星揚了揚下巴,道:「嚟咗啦!喺嗰邊。」

姚智風看到樂宜與另一位青年態度親暱,樂宜雙手交纏著對方的脖子上,然後二人舌吻起來。
姚智風見狀怒火中燒,氣沖沖走上前推開那個青年,怒道:「喂,你做咩搞我條女啊?」

青年錯愕地瞧向樂宜,樂宜沒好氣道:「邊個係你條囡啊?初時以為你真係咩經理,我先同你上床咋!諗住你可以叫成皇志簽我做宛琳珊師妹,點知你都話唔到事,點選秀嘅內幕都唔知道。」

姚智風一廂情願以為成皇志創立順勢,以自己與對方多年交情一定得到重用,可是經歷過上次那件事後,成皇志對他的信任大減,不但要蓮姨看管他和霍去登,有很多事情也沒有對他說。

那名青年推了姚智風一把,道:「聽唔聽到啊?樂宜話你唔係佢條仔啊!好心你就屙篤尿照下自己個死人樣先啦!咁樣衰學咩人溝女吖!」

兩人互相推掇,未幾演變成了一場武鬥,姚智風身型不夠對方健碩,很快便被人打趴在地上,其他酒肉朋友見狀只是圍觀,沒有施以援手,待青年揍夠了便停手,擺出勝利者的姿態拖著樂宜離去。

此時,那群酒肉朋友才上前慰問道:「喂!姚少,你點啊?」

姚智風用手擦拭著破損的嘴角,怒道:「你地班友見我比人打都唔幫手。」

六線奀星辯道:「吓!姚少,你同人爭女,我地幫手嘅話,你會好無face架。」

姚智風看著樂宜漸遠的背影罵道:「依啲MK妹真係養唔熟,遲啲等我有錢,搵到嘅女人靚過你十倍都得啊!」

樂宜亦同樣有另一番打算,她心想:「姚智風依啲魚毛都係無本事,無謂再浪費時間喺佢身上,成皇志先係順勢嘅老細,要色誘都係色誘佢啦!」

兩人各懷鬼胎,都有自己的盤算。
有文
有文,力推!
推post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞