急症室醫生,你問我答

1001 回覆
252 Like 30 Dislike
唔好咁啦我唔想面對現實。我本身性格都唔係咁,唔知點解會讀med lab 讀讀下先發現自己同啲同學都幾唔夾。
想問耳水不平衡睇急症會唔會太誇張?
有fd試過訓醒扭蛋入急症
即刻同佢搞
扭蛋我試過窩
佢應該係做左d special tests 不過個時可能腫,或者唔係完全斷左,就negative results.
而且好多時唔係有冇糧出ge問題,因為條隊咁長,每個人分配時間一定好少,後面得耐左又會嘈。當然可能佢真係覺得你好煩。
我目標係做急症室醫生希望有日做你同事
有冇聽過明愛急症最垃圾 知唔知點解
有冇參與過主動脈剝離case?
有冇經驗share?
痴線 佢地比15分鐘見你已經係皇恩浩蕩,感恩啦賤民
返工斷手骨
骨科最盡開幾耐假?
其實好多後生女醫生係咪都幾靚??
冇嘅話可唔可以分享下點處理?
弱智以為醫生可以周街執就有 有時有錢都請唔到人
捉住個前線係度屌制度問題,而家話自願減一半人工就可以分裂個醫護出黎咩
不過佢哋都慣左li班痴線佬架啦
定係五毛PR又係遮乘機分化
去分科診所幫你轉介啦 唔使去急症室
好奇姐

見過最恐怖咩情況入急症室
我入到去實打聲招呼 之後講咩事,唔通約佢食飯呀 可以點煩,照你講法 咁冇完全斷既人 咁唔洗睇醫生啦,反正都negative ,你望上有個巴打直接斷左都話發炎喎,又點睇?
化驗佬都響唒前奏, 仲想玩引入外地醫生, 外地變內地就有份
你唔講撚知咩
人地做急症架
你又唔係就死 有心投訴即係無事啦
自己怕出事咪排街症交sample驗囉
唔通做醫生真係有特異功能scan到你有病咩
香港真係多得呢d 濫用急症既人唔少
要記住人地做症 唔係做檢疫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞