急症室醫生,你問我答

1001 回覆
252 Like 30 Dislike
721死左幾多個
考到就得
你可以google下個合格率
大部份大陸人都pass唔到

想問下如果係外國讀醫,pre clinical years 有無得apply 呢d attachment?
點解香港個個醫生都好似唔認識人工皮?
呢個product已經係市面出左8年以上,但係每次見醫生,佢地都好似唔知道有呢樣野咁
覺得自己有咩問題
有無自殺傾向 暴力傾向 對其他人造成危險
對生活有幾大影響 返工返學有無問題
出咗咩事有無人照顧到你
有無其他醫生睇緊

自己參透下上面嘅問題
畀個期好耐即係門診覺得你無咩事仲等得

醫生係唔係咁樣寫字
呢啲男人到佢老嗰陣希望佢直接係屋企倒斃死撚咗佢算數
我覺得忙係事實 但有班仆街 就因為有依個藉口而去求鳩奇做野 屌 無心就咪撚做依行啦 唔要求你做多 但都唔好渣流灘啦
辛苦哂醫護人員!加油
吓,要確保外國回流醫生嘅程度跟得上香港水準係要咁做㗎啦,你自己渣考唔掂就渣啦
住咩地方?層樓幾錢
醫生係surgical rotation 應該學咗stitch & tie (at least 美國係啦
點睇脊醫?見佢哋都係西醫 但會啪頸 其實有無用?
蜱蟲咬到會死
喺正我身後面笑 唔開心
我讀緊nursing ,想問巴打知唔知 系咪只要有rn 牌,HA就一定請?
你返咩工比黑社會打...
有次17歲跆拳道比賽,俾對手踢斷咗手掌搞到骨折,醫生係咁judge 我係咪打交 我話比賽佢死都唔信話我打交,最後去打石膏,一個月後條骨都無直返。再問其實醫生先知原來要抆返直條骨先打石膏,當時個醫生可能有bias無用心幫我整,成世條骨就折咗
想轉科下話
政府DO好hea唔駛讀書架喎
係唔係返night shift每日都有伴飲到斷片入急症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞