急症室醫生,你問我答

1001 回覆
252 Like 30 Dislike
可唔可以寫好d字 你地d prescription好撚難睇
咩事?
本身有長期病/藥歷史?發燒好耐?
我都唔識,自問寫字都算清晰,可能因為年資仲係細
你係醫生?
我梗係知但我哋啲醫生連手指生瘡都可以送落去,想知A&E點睇呢啲case
照xray話疑似肺花
無呀
前排QEH有個
新聞都有講,黑社會打手中槍
急症室醫生咁得閒上連登
有人信?
人工皮?
呢方面唔係好熟,唔好意思
等其他高人解答
未grad
小鬼個病急症室醫生係咪好難短時間睇得出
膠托係P&O / OT做喎
佢轉介左你 基本上已經唔關急症事
係咪會見到好多人甩手甩腳 交通意外入黎 定係個d trauma 同 ae 唔同
有冇試過睇中啲護士
多唔多人嘅另一半都係做醫療?
舊年十.一都有一個
想講以前生蛇啱啱起嗰陣痛撚到仆街去睇急症,個急症室醫生9up話我感冒,問佢個頭嗰啲粒粒係乜嘢,就話係油脂粒。屌佢老味嗰陣時信咗佢結果痛咗成個星期,再去睇私家先知係生蛇,個頭啲粒粒係蛇嗰斑。然後早排再去睇急症仲見到佢係個急症室到風流快活緊,繼續同Station班護士吹水,希望佢快撚啲死。
有冇女病人送上門?
開頭做醫生見到有人嘔會唔會嘔埋一份?
唉 信錯咗急症室
屋企老人家跌親,去到照過哂話冇事...冇嘢喎,派左支東青膏打發我地走
就係信咗急症室,我地去睇過骨衣做過物理治療都醫唔好
最後都要自己要求照多次mri先發現頸骨裂咗..

頸骨裂,隨時半身殘廢say goodbye喎拖咗2個禮拜先入到醫院,點解可以咁求其嫁
我地病人緊係信醫院嫁啦我拎住mri片去急症室,個醫生同我講返xray同ct係照唔到咁細,我真係成頭問號?
咁點解唔一早講?我凌晨12點搵唔到私家先睇急症啫又唔係冇錢照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞